BUENOS AJRES

U fantastičnom "Superklasiku" na La Bombonjeri Boka i River remizirali

Revanš se igra 24. novembra

Detalj s utakmice velikog "Superklasika". AFP

Jasmin Alibegović/Avaz Sport

11.11.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+15

U prvoj utakmici finala Kopa Libertadores u velikom "Superklasiku" na stadionu "La Bombonera" u fenomenalnoj utakmici Boka juniors i River Plejt remizirali su odigravši 2:2.

Prvi šut na utakmici imala je Boka kada je u 2. minuti Iskerdos šutirao  glavom nakon kornera, ali je njegov pokušaj bio loš.  U 5. minuti odlično je Martines šutirao iz slobodnog udarca, ali je njegov pokušaj odbranio mladi Rosi. Novu priliku River je imao u 7. minuti kada je Martines šutirao glavom, a lopta je završila malo pored stative. Sedam minuta kasnije, zaprijetila je i Boka. Avila je sjajno prevario Majdanu, ali se potom okliznuo i lopta ga je udarila u ruku. 

U 34. minuti Boka je došla do vodstva, Abila  je nakon drugog pokušaja i matirao golmana Rivera Armanija za 1:0 i veliku radost domaćih navijača. Međutim, kratko je trajalo slavlje domaćih. Tek što su izveli loptu sa centra nogometaši Rivera došli su do izjednačenja. Prato je umakao odbrani Boke i savladao Rosija za 1:1. 

U 40. minuti Martines je sjajno šutirao iz voleja, a nestvarno odbranom Rosi je spriječio vodstvo Rivera. U istom minutu Santos Bore je propustio stopostotnu priliku. Boka je do novog vodstva došla u prvoj minuti sudijske nadoknade prvog dijela kada je Benedeto glavom zatresao mrežu Rivera za 2:1 i erupciju oduševljenja na "La Bomboneri".

U nastavku se igralo dosta otvoreno s obje strane. Gosti su igrali bolje, a u 60. minuti došli su do novog izjednačenja. Gonsalo Martines poslao je loptu u kazneni prostor, a stoper Rivera Iskierdos je poslao loptu u svoju mrežu za 2:2. Nakon toga, igra se smirila i nije bilo mnogo ritma i prilika na meču. U 73. minuti  u igru je ušao Karlos Tevez, a u 79. minuti šutirao je sjajno, ali je lopta završila preko prečke. U 90. minuti Karlos Tevez sjajno umakao odbrani Rivera, potom je nesebično dodao loptu do Benedeta, koji je izašao sam ispred golmana. Ipak, napadač Boke šutirao je pravo u Armanija i golman Rivera je spasao svoj tim. Do kraja meča nije bilo promjene i ostalo je 2:2. 

Treba napomenuti, da se gol u gostima ne računa i da Boka nije u ništa lošijoj poziciji od Rivera uoči revanša koji se igra 24. novembra na stadionu "Monumental Antonio Vespucio Liberti"  kada će biti poznato ko će biti novi klupski prvak Južne Amerike.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.