REPREZENTACIJA

Gojak: Nisu samo prazne riječi kad kažem da ću ostaviti srce na terenu

Igrač Dinama stigao na okupljanje

Gojak: Veoma sretan zbog poziva. NSBiH

Avaz Sport

12.11.2018

Današnjim okupljanjem A reprezentacije BiH u Beču zvanično počinju pripreme za utakmicu UEFA Lige nacija protiv selekcije Austrije u četvrtak, 15. novembra, te tri dana kasnije i prijateljski susret s reprezentacijom Španije.

Među igračima koji su već stigli je i Amer Gojak, koji je u razgovoru za službenu stranicu Nogometnog saveza BiH prokomentirao meč protiv Austrije i poziv selektora Prosinečkog. 

Veoma sam sretan zbog poziva selektora Prosinečkog i nadam se da ću dobrim igrama opravdati njegovo povjerenje i ovaj poziv. Ne samo da sam ja sretan nego su i u klubu ponosni što imaju jednog A reprezentativca u svojim redovima. Rekli su mi da igram najbolje što mogu i da dostojno predstavljam i sebe, ali i klub u kojem igram - rekao je Gojak.

Ovo je tvoj drugi poziv u A reprezentaciju nakon prošlogodišnjeg kada si bio na klupi protiv Gibraltara, što znači da neće biti problema oko prilagođavanja.

Dosta igrača poznajem, s Ćivićem sam bio u mladoj reprezentaciji, s Darkom (Todorovićem) isto i da se nije povrijedio i on bi bio tu. Siguran sam da ćemo se dobro družiti i pružati odlične partije svi zajedno. Kao i svi igrači, i ja priželjkujem da zaigram, na treninzima ću se maksimalno truditi, a na selektoru je da odluči hoću li dobiti određenu minutažu i da li ću uopće dobiti priliku da igram. Ne opterećujem se time, moje je da radim ozbiljno, a ako dobijem šansu, nisu samo prazne riječi kad kažem da ću ostaviti srce na terenu, to zaista i mislim - dodao je igrač Dinama.

Koliko je važna podrška navijača?

- Znam da će dosta naših navijača biti na stadionu "Ernst Happel" i da će atmosfera biti kao kad igramo kod kuće. To će nam biti dodatni motiv uz želju koju sigurno svi imamo da se predstavimo na najbolji mogući način, odigramo maksimalno koncentrirano i borbeno. Na kraju, ako svi damo sve od sebe, onda ni pobjeda ne bi trebala izostati - zaključio je Gojak.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.