NOGOMET

Marinović: U decembru ćemo saznati imena protivnika u narednim kvalifikacijama

Prijateljska utakmica "Zmajića" na rasporedu u ponedjeljak

Marinović: Šansa mladim igračima. D. J.

D. Jurišić

13.11.2018

Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se u Trening centru NSBiH u Zenici, gdje će u narednim danima imati mini pripreme pred prijateljski meč s Azerbejdžanom, koji je na rasporedu u ponedjeljak. 

Selektor Vinko Marinović pozvao je 23 igrača: Suan Bešić (SCO Anžer, Francuska), Vladan Kovačević, Halid Šabanović, Nihad Mujakić, Selmir Pidro (Sarajevo), Jusuf Gazibegović (Lifering, Austrija), Besim Šerbečić (Rozenborg BK, Norveška), Amar Beganović (Sloboda),Vedran Vrhovac (Čelik), Jasmin Čeliković (Inter Zaprešić, Hrvatska), Milan Savić (KV Mehelen, Belgija), Marijan Ćavar (Osijek, Hrvatska), Zinedin Mustedanagić (MFK Ružomberok, Slovačka), Amar Ćatić (PSV Ajndhoven, Holandija), Vladan Danilović (Borac), Anel Šabanadžović, Haris Hajdarević (Željezničar), Petar Bojo (Mladost), Nermin Hajdarević (GOŠK), Marko Brkić (Zvijezda 09), Stipe Jurić (Široki Brijeg), Nardin Mulahusejnović (Maribor, Slovenija), Jovo Lukić (Krupa).

- U prethodnim kvalifikacijama su nam nedostajala tri boda protiv Švicarske ili Rumunije da barem izborimo baraž. Odigrali smo dosta dobrih utakmica, nekoliko naših igrača je trenutno u „A“ selekciji a neki su pred vratima, od njih samih zavisi hoće li uskoro dobiti poziv. Pred nama je prijateljska utakmica s Azerbejdžanom u kojoj ćemo vidjeti u kakvoj su mogućnosti pojedini igrači. Naravno, i dalje ćemo pratiti i ostale, još je dosta vremena do prvih kvalifikacionih utakmica. U decembru ćemo saznati imena protivnika nakon izvlačenja grupa u Cirihu - rekao je selektor Marinović i dodao da je mladi Vrhovac na okupljanje došao povrijeđen, a da Gazibegović kasni zbog problema s letom.

- U prošlim kvalifikacijama nam je malo nedostajalo da izborimo odlazak na veliko takmičenje. Sad je ovdje nova generacija i mislim da smo dovoljno kvalitetni da napravimo iskorak, spremni smo. Prošle kvalifikacije smo imali izuzetno tešku grupu, nadamo se da će sad biti malo lakša - rekao je prvotimac norveškog Rozenborga Besim Šerbečić.

Igrači su odradili prvi trening u Zenici, a naredni imaju sutra prijepodne. Prema najavama, sve do nedjelje i službene pres-konferencije pred utakmicu s Azerbejdžanom neće biti dodatnih medijskih aktivnosti. 

Zenica: Trening "Zmajića". D.J.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.