OPERACIJA BEČ

Halilhodžić: Prosinečki stvara novi imidž naše reprezentacije

Halilhodžić s našim novinarom u Beču. Avaz

Piše: G. Šumar

13.11.2018

Damir Halilhodžić, sin legendarnog igrača i trenera Veleža rahmetli Salema, dočekao je naš državni tim na večerašnjem treningu u bečkom Raks placu. 

- U četvrtak očekujem dobru utakmicu. Obje ekipe vole igrati otvoren fudbal. Međutim, Austrijancima odgovaraju reprezentacije koje se nadigravaju, odnosno ne igraju na kontre. Zbog toga u očekujem utakmicu sa golovima, kaže u razgovoru za "Avaz" Damir Halilhodžić, koji je trener nada bečkog kluba Viner linije U-16, na čijem stadionu su naši reprezentativci odradili prva dva treninga

Jedan od najtalentiranijih mladih trenera u Austriji, posebno za rad sa omladinskim kategorijama, po čemu je bio poznat i njegov otac Salem, ističe da je Robert Prosinečki donio dosta toga novog u igru našeg državnog tima.

- Akcenat nove igre naše reprezentacije je na agresivnijoj igri. Naravno, smjena je generacija, novi igrači su željni dokazivanja... U svakom slučaju, sada naša reprezentacija igra agresivnije na sredini terena, nego što je to bio slučaj ranije. Jednostavno, malo više smetamo protivniku u veznom redu. Stvaramo neki novi imidž naše igre. Ne težimo više da imamo jak napad ili igru prema naprijed, nego jak, kompaktan cijeli tim - objašnjava Damir Halilhodžić i dodaje:

"Naša reprezentacija sada puno bolje odgovara na pritisak protivnika, nego što je to bio slučaj prije".


Na pitanje da prognozira rezultat odlučujuće utakmice u našoj grupi, gdje nama odgovara i remi, ali i minimalan poraz sa postignutim golom, odgovara:

- Volio bih da bude 2:1 za nas, ali mislim da će biti 1:1, za kraj kaže Damir Halilhodžić, koji je drugu godinu zaredom, sa U-16 selekcijom Viner linije, najbolji u ligi Bečkog okruga.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.