OPERACIJA BEČ Reprezentativni stoper optimista

Zukanović: I u Beču moramo uspostaviti našu igru

G. Šumar
13.11.2018 22:00

Zukanović: Nastaviti pobjednički niz

Foto: Arhiva

Stoper naše reprezentacije Ervin Zukanović optimista je uoči utakmice odluke u Ligi nacija protiv Austrije. Istaknuo je da susret koji je na rasporedu u četvrtak neće biti lagan. 

- Radimo dobro, spremamo se za utakmicu. Naravno, utakmica neće biti lagana. Austrijanci nemaju šta izgubiti, ići će na pobjedu bez ikakvog taktiziranja, a mi moramo potvrditi našu poziciju na tabeli, odnosno to prvo mjesto - rekao je Zukanović.

Dodao je da maksimalno moramo biti koncetrirani.

- Austrijanci će uložiti sve za pobjedu, koja ih ostavlja u "životu", a na nama je da to iskoristimo. Bit će sigurno prostora za to. Moramo pokušati igrati, kao što smo igrali u zadnjih nekoliko utakmica i nadam se da ćemo nastaviti niz bez poraza - ističe naš sagovornik.

Već neko vrijeme je poznato da će naši navijači iz svih krajeva Evrope izvršiti "invaziju" na Ernst Hapel stadion.

- To je odlično, vrlo bitno. Sjećam se kako je to bilo prije nekoliko godina kada smo igrali ovdje u Beču. Na stadionu je bila fantastična atmosfera, puno naših navijača iz svih krajeva svijeta. Znam da će i u četvrtak biti tako, a to je jako bitno za našu ekipu kako bi nastavili dobar niz - za kraj kaže Zukanović.

NA VRH