NOGOMET Ne krije da bi jednog dana volio trenirati "Kraljevski klub"

Maradona: Murinjo je najbolji, volio bih trenirati Real, želim zagrliti Mesija

Odbacio svaku sličnost Solarija sa Zidanom

Piše: Vijesti.me

Maradona: Poznat kao osoba bez dlake na jeziku

Foto: Arhiv


Dijego Armando Maradona (Diego) poznat je kao osoba bez dlake na jeziku. Takav je bio i u intervjuu za "Marcu", u kojem je pričao o Lionelu Mesiju (Messi), Kristijanu Ronaldu (Cristiano), ali i mogućnosti da jednog dana trenira neki klub u Primeri.

Volio bih da radim u Španiji, ali samo ako je u pitanju neki dugoročni projekt. Moram još puno da učim i mislim da ću otići kod Murinja (Mourinho) u Mančester junajted da ga pitam neke stvari - rekao je Dijego i otkrio da Portugalca više cijeni od Pepa Gvardiole (Pep Guardiloa). 

- Murinjo je, bez sumnje, najbolji trener. Bolji i od Gvardiole. Pep nije izmislio tiki-taku. To je Krojfovo (Johan Cruijff) djelo. Gvardiola može da dovede igrača kojeg želi, samim tim mu je lakše da sprovede tiki-taku u djelo - dodao je Maradona.

Španske novinare zanimalo je i kakav je odnos Maradone prema Mesiju. Dijego je nedavno kritizirao sunarodnjaka, rekavši da Mesi ne može da bude lider ako 20 puta prije meča ode u toalet. Sada "spušta loptu". 

- Leo je moj prijatelj, a o prijateljima nikada javno ne pričam loše. Da tako mislim, rekao bih mu u lice, ne u nekom intervjuu. On je fenomen. Postoje igrači koji 20 puta odu u toalet prije meča, ali nikada nisam rekao da to radi Mesi. Ono što sam želio od njega (na Mundijalu u Južnoj Africi, kada je Maradona bio selektor, prim.aut.) jeste da izađe na teren i loptom uradi stvari koje mnogi igrači ne čine, jer se skrivaju od lopte. Poslije poraza od Njemačke u četvrtfinalu tog Mundijala plakao je u svlačionici. Želim da ga zagrlim, da mu pružim mir i ljubav. Nisam ga dugo vidio - emotivan je Argentinac. 

Nije se tu zaustavio kada je riječ o momku iz Rozarija. 

- Znate kakvi su novinari u Barceloni. Žele da se Mesi i ja sukobimo, ali od toga neće biti ništa. Ne znam čemu tolika opsjednutost nama. Lea bi trebalo porediti s Ronaldinjom (Ronaldinho). Ronaldinjo je imao veliki utjecaj na Barcelonu i iz nekog razloga su ga zaboravili. To je tako tipično za Barcelonu, idole brzo zaboravljaju. Niko ne pamti Rivalda i njegove golove - "pecnuo" je Maradona bivši klub. 

Pibe je ranije kritizirao i izbor Lionela Skalonija (Lionel Scaloni) na mjesto selektora Argentine zbog neiskustva. Istog je mišljenja i kada je u pitanju njegov sunarodnjak na klupi Reala Santijago Solari (Santiago).

- Ako su tu gdje jesu, onda imaju sigurno podršku. Ipak, mislim da se Skaloni i Solari na svojim pozicijama neće dugo zadržati - tvrdi Maradona. 

Odbacio je svaku sličnost Solarija sa Zidanom (Zinedine Zidane).

Drugačije je kada upoređujete Zidana sa Solarijem i Skalonijem - poručio je legendarni Argentinac.

Ne krije da bi jednog dana volio trenirati "Kraljevski klub".

Volio bih da dobijem šansu da treniram Real. Sada sam u Doradosu i sretan sam - ističe Maradona

Priča o Realu nije mogla da prođe bez Kristijana Ronalda.

Kristijano je donio pravu odluku o prelasku u Juventus. Sve je dao Realu. Nije više uživao kao što sada uživa u italijanskom fudbalu - rekao je Maradona i dotakao se prvog čovjeka Reala Florentina Pereza. 

- Florentino uvijek nešto planira. Kada je vidio da Krstijano postiže gol po utakmici, prodao ga je - zaključio je Maradona.

NA VRH