ZENICA Trener u stručnom štabu mlade reprezentacije BiH

Alagić: Možemo očekivati pozitivne stvari od ove generacije

"Zmajići" odradili još jedan trening u sklopu priprema za prijateljsku utakmicu s Azerbejdžanom

Avaz Sport
14.11.2018 14:06

"Zmajići" trenirali u Zenici

Foto: NSBiH

U-21 reprezentativci Bosne i Hercegovine danas su odradili još jedan trening u sklopu priprema za prijateljsku utakmicu s Azerbejdžanom.

U zenički Trening centar sinoć je stigao i Jusuf Gazibegović, koji je danas trenirao sa saigračima, dok Vedran Vrhovac zbog povrede definitivno neće biti na raspolaganju selektoru Vinku Marinoviću za ovu reprezentativnu akciju.

Trener u stručnom štabu U-21 tima BiH Sanjin Alagić, u razgovoru za zvaničnu stranicu NSBiH, izazio je optimizam kada je riječ o novoj generaciji mladih reprezentativaca.

- Dobra stvar je što smo još ranije napravili kostur ekipe, jer smo i u prošlim kvalifikacijama zvali mlađe igrače koji su se privikavali na naš sistem rada. Tako da sada imamo lakšu situaciju jer će ovi koji su odranije s nama činiti okosnicu tima. Vjerujem da će nam biti lakše i u kvalifikacijama, da ćemo imati malo sreće u žrijebu, te da je pozitivan period ispred nas - rekao je Alagić.

On smatra da će predstojeća provjera biti korisna za tim. 

Sve igrače koje smo pozvali pratili smo i ranije. Oni su uglavnom prošli kroz sve naše omladinske selekcije, a ovo okupljanje će nam dobro doći da se igrači kroz treninge i utakmicu s Azerbejdžanom još bolje upoznaju. Do početka kvalifikacija imat ćemo još jasniju sliku o ovoj selekciji - poručio je Alagić. 
NA VRH