OPERACIJA BEČ

"Zmajevi" igraju odlučujući meč: Invazija Bosanaca i Hercegovaca na glavni grad Austrije

Očekuje se najmanje 15.000 navijača “Zmajeva”

Sa sinoćnjeg treninga "Zmajeva". Avaz

Sponzorisani tekst

15.11.2018

Naš državni tim večeras (20.45 sati) na bečkom “Ernst Hapel” stadionu protiv reprezentacije Austrije igra posljednji, odlučujući meč Lige nacija – grupa B.

Nešto više od deset mjeseci, nakon što je Robert Prosinečki preuzeo fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine (4. januar 2018. godine), pred njegovim izabranicima je prva "set lopta" za plasman u polufinale Lige nacija, koje je na programu na proljeće 2020. godine

Pozitivan rezultat

- Ne razmišljamo nijednog trenutku da igramo na bod. Svi smo motivirani i željni da damo sve od sebe jer znamo šta nam znači pozitivan rezultat, a također, na stadionu će biti puno naših navijača. Nećemo igrati na bod, jer kada igrate na taj način, izgubite većinu utakmica.

Austrija je dobra ekipa, kojoj je pobjeda imperativ, ali isto tako mi smo spremni i želimo zadržati prvo mjesto u grupi. Sigurno će pokušati dominirat i dati gol što prije. Međutim, mi smo motivisani i pokušat ćemo odigrati kao u Zenici, taktički disciplinovano. Naša snaga je i kontra i polukontra – izjavio je Prosinečki na sinoćnjoj pres konferenciji.

Kao i godinama unazad, i večeras će Bosanci i Hercegovci najviše očekivati od Edina Džeke, kapitena i najboljeg strijelca u historiji “Zmajeva”.

Prema kladionici MOZZART, Austrijanci su favoriti protiv naše selekcije, a kvota na pobjedu ekipe Franka Fode (Franco) je 1,95, na remi 3,41, dok se na pobjedu "Zmajeva" nudi kvota od 4,10.

Sjajan odnos

- Mogu Austrijanci svu pažnju posvetiti meni, nemam ništa protiv, ali neka ostali naši igrači daju golove. U Zenici nije bilo kako su planirali i sigurno je da će i u predstojećem susretu pokušati nešto drugačije. Sigurno će nas napasti, ali mi smo odlučni da ponovo odigramo dobro i ostvarimo pobjedu koja ce nam osigurati prvo mjesto u grupi - rekao je Džeko i osvrnuo se na svoj odnos s napadačem Austrije Markom Arnautovićem:

- Znamo se dugo. Austrijski novinari su previše napuhali taj naš izlazak nakon utakmice u Zenici. Sigurno da biste i vi mene napali da sam isto uradio, a da smo mi izgubili. Austrijski mediji su prenapuhali naš izlazak na večeru i ja bih isto uradio da smo izgubili, a onda biste vi mene masakrirali sigurno kao u prošlosti. Naš odnos je sjajan i sigurno će ostati i dalje, ali sutra se borim za svoju reprezentaciju, a on za svoju.

Spomenimo i to da se danas očekuje invazija naših navijača na Beč. Kako smo saznali u Fudbalskom savezu Austrije, na tribinama će biti preko 40.000 navijača, od kojih će bar 15.000 biti Bosanci i Hercegovci iz svih krajeva Evrope i svijeta.

Podrška Bajevića i Spahića

Sinoćnjem treningu prisustvovali su i legendarni bh. stručnjak i nekadašnji golgeter mostarskog Veleža Duško Bajević te bivši kapiten BiH Emir Spahić. Oni su selektoru Prosinečkom i fudbalerima poželjeli mnogo sreće u večerašnjem meču.

Večeras je na rasporedu još nekoliko zanimljivih utakmica u Ligi nacija, a kompletnu današnju ponudu MOZZART kladionice možete pogledati ovdje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.