OPERACIJA BEČ

"Zmajevi" su lideri grupe, ali u slučaju minimalnog poraza prvo mjesto nije sigurno

Bilo bi najbolje da naša selekcija na ''Ernst Hapel'' stadionu završi priču oko pobjednika grupe

"Zmajevi" neće kalkulirati u Beču. Arhiv

J. Alibegović

15.11.2018

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras na ''Ernst Hapel'' stadionu u Beču od 20.45 sati igra odlučujući meč Lige nacije protiv Austrije za plasman u ligu A. 

Stanje na tabeli uoči večerašnjeg meča je sljedeće: BiH ima devet bodova i gol razliku 5:1, Austrija je na drugom mjestu s gol razlikom 1:1 i ima tri boda iz dvije odigrane utakmice, dok je Sjeverna Irska posljednja bez  bodova i gol razlikom 1:5 iz tri susreta.

Rezultati by SofaScore

Za potvrdu prvog mjesta u grupi "Zmajevima" večeras u Beču odgovara pobjeda ili remi. Također, uz minimalan poraz, ali s datim golom (2:1, 3:2...), naša selekcija bi osigurala prvo mjesto u grupi.

Ukoliko Austrijanci večeras slave 1:0, identičnim rezultatom kojim je naša selekcija slavila u prvom duelu odigranom u oktobru, u tom slučaju, "Zmajevi" ne bi osigurali prvo mjesto, jer bi nas Austrija pretekla ukoliko bi pobijedila Sjevernu Irsku s tri ili više golova razlike. 

Ukoliko večeras naša selekcija izgubi sa 1:0, a Austrija u posljednjem kolu pobijedi Sjevernu Irsku sa jednim ili dva gola razlike, "Zmajevi" bi zadržali lidersku poziciju u grupi.

Izabranici Roberta Prosinečkog mogu biti prvi i u slučaju ubjedljivijeg poraza večeras, ali bi onda morali osluškivati rezultati iz Belfasta i nadati se za kisku Austrijanaca u posljednjem kolu protiv Sjeverne Irske.  

Nadamo se da će ipak večeras naši "Zmajevi" završiti priču oko pobjednika grupe i da će osigurati promociju u A ligu, te ukoliko bude potrebno nakon završetka kvalifikacija za Evropsko prvenstvo zakazati učešće u plej-ofu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.