OPERACIJA BEČ

Ermedin Demirović: Uvijek mi je bio san da igram za reprezentaciju BiH

Njegovo vrijeme tek dolazi

Demirović će imati priliku igrati sa svojim idolom Edinom Džekom. NSBiH

Avaz Sport

15.11.2018

Za dvadesetogodišnjeg Ermedina Demirovića san je postao stvarnost, a njegovo vrijeme tek dolazi. Mladi reprezentativac BiH je u razgovoru za zvaničnu stranicu NSBiH, nakon tri dana priprema, s uzbuđenjem govorio koliko mu znači poziv selektora Prosinečkog.

Neizmjerno sam sretan što sam ovdje, zajedno s igračima koji su mi idoli i kojima se divim. To mi je bio san. Otkad treniram i uopće otkada sam počeo da razmišljam o fudbalu, san mi je bio da zaigram za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, da izađem pred naše navijače i doživim tu euforiju koja vlada na utakmicama. Ponosan sam na to i što ću imati priliku da igram sa svojim idolom Edinom Džekom - rekao je Demirović. 

Atmosfera u ekipi je dobra, a on je odlično prihvaćen od starijih igrača. 

 - Nisam mogao ni zamisliti da je atmosfera u ekipi ovako dobra. Super sam prihvaćen od starijih igrača, pričamo, smijemo se i šalimo kao da se znamo već duži period. Ipak, moram reći da pomalo još imam tremu kad razgovaram s njima i, naravno, veliki respekt - istakao je reprezentativac BiH. 

U šetnji i nekim slobodnim aktivnostima Demirović je najčešće s Amerom Gojakom.

- S Gojakom sam cimer na okupljanjima mlađih reprezentacija u posljednje dvije godine, a znamo se još otkad smo nastupali za U-17 selekciju. Slažemo se odlično, mada sam bolji od njega u FIFA-i i ostalim igricama - kaže Demirović.

Na treninzima se radi ozbiljno, što ne predstavlja problem za mladog bh. reprezentativca.

- Mogu da odgovorim zahtjevima koje su selektor i stručni štab stavili pred nas. Slično radimo i u klubu, navikao sam i nije to ništa novo za mene. Vjerujem da ću pokazati da nisam slučajno ovdje, da ću opravdati poziv i uvjeriti sve da sam kvalitetan igrač - zaključio je Demirović. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.