OPERACIJA BEČ Atmosfera među "Zmajevima" je dobra, a on je odlično prihvaćen od starijih igrača

Ermedin Demirović: Uvijek mi je bio san da igram za reprezentaciju BiH

Njegovo vrijeme tek dolazi

Avaz Sport
15.11.2018 10:47

Demirović će imati priliku igrati sa svojim idolom Edinom Džekom

Foto: NSBiH

Za dvadesetogodišnjeg Ermedina Demirovića san je postao stvarnost, a njegovo vrijeme tek dolazi. Mladi reprezentativac BiH je u razgovoru za zvaničnu stranicu NSBiH, nakon tri dana priprema, s uzbuđenjem govorio koliko mu znači poziv selektora Prosinečkog.

Neizmjerno sam sretan što sam ovdje, zajedno s igračima koji su mi idoli i kojima se divim. To mi je bio san. Otkad treniram i uopće otkada sam počeo da razmišljam o fudbalu, san mi je bio da zaigram za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, da izađem pred naše navijače i doživim tu euforiju koja vlada na utakmicama. Ponosan sam na to i što ću imati priliku da igram sa svojim idolom Edinom Džekom - rekao je Demirović. 

Atmosfera u ekipi je dobra, a on je odlično prihvaćen od starijih igrača. 

 - Nisam mogao ni zamisliti da je atmosfera u ekipi ovako dobra. Super sam prihvaćen od starijih igrača, pričamo, smijemo se i šalimo kao da se znamo već duži period. Ipak, moram reći da pomalo još imam tremu kad razgovaram s njima i, naravno, veliki respekt - istakao je reprezentativac BiH. 

U šetnji i nekim slobodnim aktivnostima Demirović je najčešće s Amerom Gojakom.

- S Gojakom sam cimer na okupljanjima mlađih reprezentacija u posljednje dvije godine, a znamo se još otkad smo nastupali za U-17 selekciju. Slažemo se odlično, mada sam bolji od njega u FIFA-i i ostalim igricama - kaže Demirović.

Na treninzima se radi ozbiljno, što ne predstavlja problem za mladog bh. reprezentativca.

- Mogu da odgovorim zahtjevima koje su selektor i stručni štab stavili pred nas. Slično radimo i u klubu, navikao sam i nije to ništa novo za mene. Vjerujem da ću pokazati da nisam slučajno ovdje, da ću opravdati poziv i uvjeriti sve da sam kvalitetan igrač - zaključio je Demirović. 

NA VRH