REPREZENTACIJA

Petar Bojo: Očekujem pobjedu protiv Azerbejdžana

Saigrače poznaje iz U-19 selekcije

Bojo smatra da BiH ima kvalitetnu ekipu. NSBiH

Avaz Sport

15.11.2018

Priliku da debitira za U-21 reprezentaciju Bosne i Hercegovine protiv Azerbejdžana imat će i igrač Mladosti iz Doboja kod Kaknja Petar Bojo.

Mladi igrač sredine terena za zvaničnu stranicu NSBIH rekao je kako je sretan zbog poziva u mladu selekciju BiH.

Poziv da nastupam za svoju zemlju predstavlja iznimnu čast i veoma sam ponosan na to. Također, zahvalan sam selektoru i njegovim pomoćnicima što su prepoznali moj trud i zalaganje u klubu te mi pružili mogućnost da se dokažem i u nacionalnom dresu - rekao je Bojo. 

Saigrače poznaje iz U-19 selekcije.

S većinom igrača iz reprezentacije sam nastupao za juniorsku reprezentaciju, a neke nisam dugo vidio. Drago mi je da smo se opet okupili u reprezentaciji. Mislim da imamo kvalitetnu ekipu i dat ćemo sve od sebe kako bismo ostvarili što bolje rezultate - rekao je mladi igrač Mladosti DK. 

Bojo očekuje pobjedu u predstojećem prijateljskom susretu.

Što se tiče susreta s Azerbajdžanom, svjesni smo da nam je ovo prva zajednička utakmica i da je veoma bitna. Mislim da će nam ovaj meč dobro doći za uigravanje ekipe, ali naravno, vjerujem i očekujem našu pobjedu - poručio je Bojo. 

On pruža odlične partije i u svom klubu.

Svojom trenutnom formom sam veoma zadovoljan. Mislim da mi je ovo najbolja polusezona do sada. Standardan sam igrač u prvoj postavi FK Mladost, imam povjerenje trenera, a ovaj poziv u mladu reprezentaciju BiH je nagrada na kraju, za mene, veoma uspješne godine - zaključio je Bojo. 



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.