LIGA NACIJA

Ludnica na Maksimiru: Hrvatska u finišu do pobjede protiv Španije

Prvo slavlje za naše susjede

Odlična utakmica na Maksimiru. AFP

Avaz Sport

15.11.2018

Hrvatska je na Maksimiru savladala Španiju u sjajnoj utakmici rezultatom 3:2 u okviru grupe A4 Lige nacija.

Nakon prilično nezanimljivog prvog poluvremena, u drugom smo gledali pravu golijadu.

Aktuelni viceprvaci su poveli golom Kramarića, a igrala se 54. minuta. Bio je prvi gol u historiji za Hrvatsku u Ligi nacija. Asistenciju je upisao Perišić.

Slavlje je trajalo samo dva minuta. Furija je izvela prepoznatljivu akciju, kratka dodavanja Iska i Sebaljosa (Ceballos) i rezultat je bio 1:1.

Ipak, već u 69.minuti Hrvatska ponovo vodi. Luka Modrić je nakon kornera ubacio na drugu stativu, Jedvaj se lukavo provukao iza leđa odbrane i pogodio za vodstvo "Vatrenih" od 2:1.

Nažalost, nakon vodstva je opet brzo stiglo izjednačenje. Španija je iz penala izjednačila, a siguran je bio kapiten Ramos.

Kada su svi očekivali da će susret završiti remijem, ukazao je Jedvaj, koji pogađa u finišu za konačnih 3:2 i potpuni delirij na tribinama Maksimira.

U posljednjem kolu 18. novembra Hrvatska gostuje na Vembliju kod Engleske i taj susret će biti odlučujući za konačan rasplet u grupi.

Ekipa koja bi pobijedila u tom duelu bi osvojila prvo mjesto i borila bi se za trofej pobjednika Lige nacija, dok bi poražena selekcija ispala u Ligu B. Remijem bi najsretniji bili Španci koji bi zadržali prvo mjesto. Ukoliko bi susret bio završen rezultatom 0:0, Hrvatska bi ispala zbog lošije gol-razlike, dok bi nakon remija s pogocima Englezi bili ti koji bi ispali.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.