LIGA NACIJA

Dalić pred meč odluke: Na Vembliju igramo za Vukovar

"Vatreni" imaju dobru šansu

Dalić vjeruje u trijumf na Vembliju. AFP

Avaz Sport

16.11.2018

Hrvatska nogometna reprezentacija golom Tina Jedvaja u zadnjoj sekundi sinoć je pobijedila Španiju na punom Maksimiru 3:2 u Ligi nacija.

Selektor "Vatrenih" Zlatko Dalić bio je presretan nakon pobjede.

- Čestitam svojim igračima i svima koji su došli na stadion. Nagrađeni smo, sjajna i veličanstvena utakmica. Igrali smo dobro, bili smo kompaktni, cijelu utakmicu smo poštovali sistem i zbog toga smo nagrađeni. Prekrasna pobjeda - rekao je Dalić.

Vjeruje u pobjedu protiv Engleske, a poručio je kako će Hrvatska u nedjelju igrati i za Vukovar.

- Idemo na Vembli da uživamo u nogometu. Najvažnija su nam tri boda kako bi mogli biti nosioci u kvalifikacijama za Euro Idemo probati da ih dobijemo. Utakmica je već za dva dana, ali imat ćemo motiv za tri boda i za Vukovar. Tada je dan sjećanja na Vukovar, nećemo moći prisustvovati, ali bit ćemo u mislima s njima -  dodao je Dalić.

Hrvatskoj pobjeda donosi prvo mjesto u grupi, dok je remi bez golova ili poraz izbacuju iz najjače divizije Lige nacija. Bilo kakav remi s golovima ostavlja Hrvatsku u diviziji A, ali bez plasmana na završni turnir.

Prema kladionici MOZZART, Englezi su favoriti na Vembliju. Kvota za pobjedu domaćina je 2,00, na remi 3,45, dok se na pobjedu svjetskih viceprvaka nudi kvota od 3,80.

Rezultati by SofaScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.