USPJEH

"Zmajevi" će za dvije godine u ligi A igrati protiv same evropske elite

Neka imena su već poznata

"Zmajevi" među elitom. AFP

Jasmin Alibegović

16.11.2018

Nakon što su "Zmajevi" u Beču osvojili vrijedan bod i ostvarili plasman u najjaču diviziju Lige nacija, već sada se može vidjeti s kojim će to reprezentacijama naša selekcija igrati najesen 2020. godine. Jedno je sigurno, za dvije godine imat ćemo priliku ugostiti samu evropsku elitu. Još nije poznat kompletan spisak selekcija koje će u narednom ciklusu Lige nacija igrati u ligi A, ali neka imena su već poznata.

Treba reći da se trećeplasirane reprezentacije iz ovih grupa neće naći u ligi A za dvije godine dok će drugoplasirane biti tu.

Iz grupe 1 ovogodišnje Lige nacija Francuska će biti, vjerovatno, prvoplasirana i ostat će u najjačem rangu i za dvije godine, dok će se Holandija i Njemačka boriti za opstanak i izbjegavanje mjesta koje vodi u ligu B. 

Rezultati by SofaScore

U grupi 2 Belgija je na prvom mjestu s maksimalnim učinkom i sigurno će ostati u najelitnijoj diviziji. Pored Belgije, Švicarska je kao drugoplasirana zadržala mjesto u ligi A, dok će Island kao posljednji napustiti najviši rang. 


Rezultati by SofaScore

Siguran učesnik divizije A u narednom ciklusu je i reprezentacija Portugala, koja je vodeća u grupi 3 ovogodišnjeg izdanja Lige nacija. Za opstanak u eliti borit će se Italija i Poljska, kojoj je za to potrebno čudo u posljednjem kolu. 

Rezultati by SofaScore

U grupi 4, siguran učesnik lige A za dvije godine bit će Španija, dok će se u nedjelju na Vembliju u direktnom okršaju između Engleske i Hrvatske odlučivati o tome koja će reprezentacija napustiti najviši rang takmičenja. 

Rezultati by SofaScore

Što se tiče reprezentacija iz lige B koje su pored naše selekcije osigurale plasman među elitu su Ukrajina iz grupe 1, Rusija iz grupe 2, dok će u grupi 4 Vels i Danska voditi veliku bitku za promociju u najviši rang.




Rezultati by SofaScore
Rezultati by SofaScore
Rezultati by SofaScore

Ovo su reprezentacije koje će igrati u ligi A za dvije godine:

Francuska, Belgija, Švicarska, Portugal, Španija, Bosna i Hercegovina, Ukrajina, Rusija, a tamo će se vjerovatno naći Holandija ili Njemačka, Italija, Engleska ili Hrvatska.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.