LIGA NACIJA

Legendarni Ćiro Blažević za Avaz.ba: Oduševljen sam igrom i čestitam velikom strategu Prosinečkom

Nekadašnji selektor našeg nacionalnog tima

Blažević: Možemo se nositi s najboljima. Arhiv

Piše: Al. Ti.

16.11.2018

Najveće moguće čestitke Robertu Prosinečkom i dečkima na historijskom podvigu i plasmanu u najjaču diviziju Lige nacija, kazao je legendarni Ćiro Blažević za Avaz.ba nakon sinoćnjeg remija našeg nacionalnog tima u Beču protiv Austrije. 

Nekadašnji selektor "Zmajeva" je s velikim zanimanjem pratio sinoćnji susret u Beču i, kako je kazao, oduševljen je igrom, ali i mudrošću selektora Prosinečkog.

- Momci su napravili historijski podvig. Biti prvi u grupi s jednom selekcijom poput Austrije, koja ima takvu tradiciju u nogometu. Čestitam velikom strategu i svim akterima. To je nešto što se trebalo napraviti - rekao je Ćiro.

S obzirom na to da je reprezentacija BiH izborila nastup u najjačoj diviziji Lige nacija, zanimalo nas je i mišljenje trenera svih trenera kakve su šanse našeg nacionalnog tima u susretima sa selekcijama poput Francuske, Njemačke, Engleske...

- Apsolutno imamo snage, moj sine. Sto posto sam uvjeren u to da se možemo nositi sa svima - naglašava Ćiro.

Osvrnuo se i na prvu pobjedu aktuelnih viceprvaka Hrvatske protiv Španije. 

Podsjećamo, ''Vatreni'' su sinoć na Maksimiru slavili 3:2 u sjajnoj utakmici.

- Bio sam sinoć na Maksimiru i moram reći da sam oduševljen strategijom koja je baza tog velikog uspjeha. Nije jednostavno igrati protiv jedne takve ekipe kao što je Španija, ali su Hrvati potvrdili da nisu bez razloga viceprvaci svijeta - zaključio je Blažević.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.