KANARSKI OTOCI

Prosinečki za AS: Pjanića nema zbog povrede, Solari može ponoviti uspjeh svog prethodnika

Luis Enrike je dobar trener i čovjek

Prosinečki: Očekujem dobru utakmicu. Arhiv

Avaz Sport

17.11.2018

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine je jučer stigla na Kanarske otoke, gdje će sutra u nedjelju od 20.45 sati u Las Palmasu odigrati prijateljsku utakmicu s reprezentacijom Šapanije. 

Selektor naših "Zmajeva" Robert Prosinečki je u intervjuu za ugledni list AS između ostalog govorio o predstojećem duelu sa Španijom, Luisu Enrikeu (Enrique), Real madridu, Luki Modriću... 

Što se tiče sutrašnjeg duela sa Španijom, naš selektor ističe da očekuje jedan vrlo kvalitetan meč. 

- Iskreno se nadam da će to biti jedna odlična utakmica jer obje reprezentacije imaju vrlo dobre igrače. Sutra zbog povrede neće biti Pjanića, ali tu je Džeko i još nekoliko kvalitetnih igrača - kaže Prosinečki. 

Kada je riječ o kolegi na suprotnoj strani, selektor BiH ima samo riječi hvale.  

- Luis Enrike je dobar trener i čovjek. Razumije se u nogomet, ali pred sobom ima izuzetno težak zadatak, a to je neminovna smjena generacija. Kod Španije se opraštaju veoma važni igrači, tako da ih sada trebaju zamijeniti neki novi. Javnost ovdje mora shvatiti da se ne može uvijek pobjeđivati - istakao je Prosinečki.  

Na pitanje zaslužuje li Luka Modrić dobiti Zlatnu loptu, Prosinečki je odgovorio potvrdno. 

Kada je posrijedi kriza koja je zahvatila Real Madrid na početku sezone, selektor naše reprezentacije dodaje:  

- Real Madrid nije navikao na poraze i, kada se uvežu tri, odmah dođe do panike. Mislim da će ''Kraljevski klub'' vrlo brzo izaći iz krize u koju je upao i da će momci Santijaga Solarija (Santiago Solari) ove sezone osvojite sve titule. Mislim da Solari može ponoviti uspjeh svog prethodnika.    

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.