ZENICA

"Zmajići" rutinski savladali Azerbejdžan

Nešto više od 200 promrzlih gledalaca moglo je uživati u izuzetno dobrom meču

Detalj s današnje utakmice. D. Jurišić

D.J.

19.11.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3

Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrala je danas u Trening centru NSBiH u Zenici prijateljsku utakmicu sa selekcijom Azerbejdžana. Nešto više od 200 promrzlih gledalaca moglo je uživati u izuzetno dobroj utakmici.  

Naši reprezentativci su prvu priliku imali u 20. minuti, slobodan udarac izveo je Besim Šerbečić, ali je Kamran Ibrahimov bio siguran na golu gostiju. Tri minute kasnije Petar Bojo šutira s ivice kaznenog prostora, a Ibrahimov ponovno dobro reagira i izbacuje loptu u korner. Poslije izvedenog kornera, Šerbečić glavom s peterca šutira pokraj gola. 

Mladi "Zmajevi" do prednosti dolaze u 34. minuti. Bojo je ušao u kazneni prostor Azerbejdžana i poslao loptu na peterac prema Nardinu Mulahusejnoviću, koji je prizemnim udarcem pogodio za 1:0.

Igrala se 72. minuta kad su naši reprezentativci napravili sjajan kontra napad, na kraju lopta dolazi do Zinedina Mustedanagića, koji šutira sa 15 metara iskosa, Ibrahimov vrhovima prstiju loptu izbacuje u korner. Korner je izveo Selmir Pidro, a najviši u skoku bio je Stipe Jurić i pogodio za 2:0.

U konkurenciji za nastup nije bio Amar Ćatić, koji se povrijedio na treningu dan ranije.

Selektor Vinko Marinović za ovu utakmicu je odabrao početni sastav Kovačević, Šabanović, Pidro, Mujakić, Šerbečić, Ćavar, Danilović, Mustedanagić, Bojo, Hajdarević, Mulahusejnović. Još su igrali: Bešić, Beganović, Čeliković, Šabanadžović, Jurić, Savić, Gazibegović, Lukić, Hajdarević, Brkić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.