ZVANIČNO

U polufinalu Lige nacija BiH će igrati protiv Švedske

Postoji šansa da ove dvije reprezentacije ne odigraju ovaj meč

"Zmajevi" saznali protivnika. Arhiv

Avaz Sport

21.11.2018

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine zauzela je prvo mjesto u grupi 3 Lige nacija B u konkurenciji Austrije i Sjeverne Irske, te time izborila plasman u Ligu A i eventualno osigurala završni turnir koji bi bio nešto slično baražu za odlazak na Evropsko prvenstvo. 

Dvanaest učesnica Lige nacija B, koje su bili raspoređene u četiri grupe u kojima su bila po tri tima, naša reprezentacija je osvojila najviše bodova (10), te će tako, prema propozicijama, igrati protiv prvoplasirane ekipe koja je osvojila najmanje bodova.   

Riječ je o Švedskoj, koja je u svojoj grupi 2 trijumfalno osvojila sedam bodova ostavivši iza sebe Rusiju i Tursku. Prema sadašnjoj situaciji, BiH i Švedska će činiti prvi polufinalni par Lige nacija B, a drugi par će biti Ukrajina i Danska.   

Također, postoji realna šansa da Bosna i Hercegovina i Švedska ne odigraju ovaj meč, jer će samu završnicu Lige nacija igrati samo one ekipe koje se ne plasiraju na Evropsko prvenstvo kroz kvalifikacije.  

Polufinalni mečevi i finale igrat će se u martu 2020. godine, a pobjednik završnog turnira u Ligi B će izboriti plasman na Evropsko prvenstvo koje će se prvi put u historiji igrati u 12 gradova (London, Minhen, Rim, Baku, St. Peterburg, Bukurešt, Bilbao, Budimpešta, Glasgov, Dablin i Kopenhagen).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.