NOGOMET

Lončar: Pokušat ću se nametnuti Prosinečkom, radim na tome svaki dan i to mi je velika želja

Veznjak Rijeke nema pravo nastupa za reprezentaciju do 21. godine

Lončar: Očekuje poziv Prosinečkog. NSBiH

Sportske.jutarnji.hr

22.11.2018

Utakmica protiv Dinama na Maksimiru (1:1) bila je ona koja je Stjepanu Lončaru otvorila vrata u riječkoj ekipi. Bh. reprezentativac (4 nastupa za seniorsku reprezentaciju, 13 za U-21) od tada je praktički neizostavni dio prve postave "Bijelih". Doduše, u nekim utakmicama ga je malo i pratio peh (isključenje protiv Intera), ali u tandemu s Domagojem Pavičićem u nastavku sezone trebao bi biti oslonac riječkog veznog reda, pišu "Sportske novosti".

Pripreme za to odradio je i kroz ovu reprezentativnu pauzu, prvu nakon dugo vremena tokom koje je ostao bez poziva u neku od BiH selekcija.

- Više nemam pravo nastupa za reprezentaciju do 21. godine i sada je na meni da se dobrim igrama pokušam nametnuti Robertu Prosinečkom u seniorskoj reprezentaciji. Radim na tome svaki dan i svaki trening, to mi je sada velika želja i cilj - kaže Lončar, koji je u kadru hrvatskog stratega na klupi BiH selekcije već bio uoči početka sezone. 

- Debitirao jesam, odradio već nekoliko nastupa i naravno da ponovo očekujem poziv. BiH je dobro odradila Ligu nacija, do ovog ogleda protiv Španije imali smo lijepi niz bez poraza i sigurno nismo bez izgleda u lovu na EURO. Pjanić i Džeko vuku cijelu ekipu, vidi se dobra atmosfera i trenerska ruka tako da su na dobrom putu da naprave dobar rezultat.

Upravo je Pjanić jedan od “konkurenata” Lončaru u veznom redu bh. reprezentacije.

- Bili smo već na nekim okupljanjima zajedno, Pjanić je stvarno igrač koji igra na vrhunskom nivou i svi mi mladi od njega možemo jako puno naučiti, stvarno je milina imati takvog igrača pokraj sebe.

Lončar dobro poznaje i dio igrača Dinama, s Menalom je igrao u Širokom Brijegu, Gojak mu je bio saigrač u reprezentaciji.

– Gojak je protiv Španije stvarno dobro igrao, sjajno napreduje, igrački raste, dok sam s Menalom igrao dvije godine u Širokom Brijegu i dobro znam što može. Obojica su odlični igrači, bit će stvarno napeto u sredini. Gledao sam utakmicu Širokog Brijega i Dinama, ali bila je više revijalnog karaktera pa nije bilo tu nešto previše zavidjeti u kontekstu ove naše utakmice u subotu. U Širokom Brijegu više se igralo revijalno, na Rujevici će se ići glavom na kopačku za bodove – zaključio je Stjepan Lončar.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.