SPEKTAKLI

Pripremite se za ludi nogometni vikend: "Superklasiko" i derbiji širom Evrope

Ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svijetu moći će uživati

Navijači Boke: U iščekivanju novog "superklasika". AFP

Avaz Sport

22.11.2018

Nakon reprezentativne pauze pred nama je uzbudljiv nogometni vikend. Ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svijetu moći će uživati u nekoliko spektakularnih i velikih derbija. 

U subotu, 24. novembra, od 21 sat na stadionu "Monumental Antonio Vespucio Liberti" u velikom "superklasiku" Boka juniors i River plejt će odigrati revanš meč finala Kopa Libertadores, te će biti poznato ko će biti novi klupski prvak Južne Amerike.

Prema kladionici MOZZART, River je favorit protiv ljutog rivala, a kvota na pobjedu domaćeg tima je 2,15, na remi 3,00, dok se na trijumf Boke nudi kvota od 3,90.

Isti dan u Engleskoj se igra veliki londonski derbi. Na Vembliju se sastaju Totenhem i Čelzi, a ovaj meč počinje u 18.30 sati. Londonski "Plavci" su prema MOZZART kladionici favoriti, a kvota na pobjedu tima koji s klupe predvodi Mauricijo Sari (Maurizio Sarri) iznosi 2,65, na remi 3,25, dok se na pobjedu "Pijetlova" nudi kvota od 2,70.

I u Španiji je u subotu na rasporedu jedan veliki derbi. U glavnom gradu te države sastaju se Atletiko Madrid i Barcelona, ekipe koje  pretenduju na titulu prvaka. Ova utakmica igra se od 20.45 sati, a katalonski klub važi za favorita.

Dan kasnije, ludi nogometni vikend rezerviran je za Italiju. Na Olimpiku od 18 sati će se sastati stari rivali Lacio i Milan, a favoriti u ovom okršaju su "Nebeskoplavi".

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.