VELIKE PROMJENE

Krstajić bi mogao otići s mjesta selektora Srbije, Piksi preuzima "Orlove"

Rođeni Zeničanin nije u najboljim odnosima s prvim čovjekom FSS-a

Krstajić: Blizu odlaska s klupe Srbije. Arhiv

Kurir.rs

22.11.2018

Prvi čovjek Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza planira smijeniti selektora reprezentacije Srbije Mladena Krstajića iako je završio na prvom mjestu grupe u C Ligi nacija. 

Kako se navodi, njih dvojica već neko vrijeme nisu u najboljim odnosima, sve češće imaju suprotstavljena mišljenja, što se desilo i poslije pobjede nad Litvanijom (4:1), kada je  Krstajić bio u emotivnom rastrojstvu pričajući o podršci na konferenciji za medije, a Kokeza poručio da se ne slaže s njegovim stavom da ne igra sa dva napadača protiv baltičke selekcije i posebno što šansu ne dobiva Aleksandar Prijović. 

Mogući odlazak najavio je i sam Krstajić riječima da mu je potrebno malo vremena da razmisli. 

- Potrebno mi je još nekoliko dana da se odmorim, pa ćemo poslije razgovarati o svemu - izjavio je Krstajić.

Predsjednik FSS-a Slaviša Kokeza je za list "Alo.rs" izjavio da prvo treba sačekati 2. decembar i žrijeb kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020.

- Poslije toga razgovarat ćemo sa sportskim sektorom i selektorom da vidimo šta ćemo i kako nastaviti - kaže Kokeza. 

U slučaju smjene Krstajića, prvi pik za selektora će biti legendarni Dragan Stojković Piksi, koji je i prošle zime figurirao kao nasljednik Slavoljuba Muslina, ali zbog čvrstog ugovora s kineskim Gvangžuom (plaća osam miliona eura godišnje) nije mogao preuzeti nacionalni tim, prenosi "Informer". 

Krstajiću se na teret stavlja i loš odnos s fudbalerima Matijom Nastasićem i Lukom Milivojevićem, koji su otkrili da neće igrati za "Orlove" sve dok se ne promijeni selektor.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.