PREMIJER LIGA

Ornek: Očekuje nas težak meč

Želimo, uz nova tri boda, „Robijašima“ čestitati rođendan

Ornek: Želimo pobjedu. D. J.

D.J.

23.11.2018

Nakon reprezentativne pauze nastavlja se Premijer liga BiH u nogometu. Zenički Čelik će sutra s početkom u 17 sati na svom stadionu u komšijskom derbiju ugostiti ekipu Mladosti iz Doboja kod Kaknja. Domaćini se trenutno nalaze na 8. poziciji prvenstvene tabele sa 21 osvojenim bodom, dok su gosti peti s dva boda više.

Nakon što je u prošlom kolu prvi put sjedio na klupi, turski strateg Adnan Ornek će sutra imati svoj zvanični debi i na Bilinom polju.

- Sutra „Robijaši“, koji su uvijek uz nas u Zenici i na gostovanjima, slave svoj rođendan. Nadam se da će uskoro biti ponosni na ekipu, na tome radimo i sada. Očekuje nas težak meč, poštujemo svakog protivnika koji dolazi na Bilino polje, ali naš cilj je pobjeda. Iako imamo suspendiranih i povrijeđenih igrača, pružit ćemo maksimum kako bi stigli do novog trijumfa. Nermin Jamak i Vedran Vrhovac neće igrati, Fenan Salčinović se vratio u trenažni proces i u konkurenciji je za nastup. Iako je Mladost snažna ekipa, mi smo dobri na domaćem terenu, ovo će biti susret dvije prilično dobre ekipe. Očekuje nas taktička borba svih 90 minuta - rekao je Ornek.

- Očekuje nas vrlo važna utakmica. Moramo imati pravi pristup da bismo stigli do nove pobjede, ali to neće biti jednostavno. Mladost ima dobra krila i opasne kontranapade, ali mi igramo na svom terenu i vjerujem da možemo ostvariti novi uspjeh. Želimo, uz nova tri boda, „Robijašima“ čestitati rođendan - rekao je Tin Karamatić, standardni stoper „Crno-crvenih“.

Sutrašnja utakmica imat će i svečani dio, najvatreniji navijači „Crno-crvenih“ okupljeni u Udruženju „Robijaši 1988“ na poseban način će proslaviti svoj nedavni 30. rođendan. Kako saznajemo, pripremljena je posebna koreografija na južnoj tribini, a nogometaši Čelika će na teren istrčati u majicama sa simbolom svojih navijača.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.