SAZNAJEMO

Nakon operacije Robert Prosinečki u stabilnom stanju

Selektor nogometne reprezentacije BiH trenutno je na Odjeljenju intenzivne njege, gdje će ostati nekoliko dana

Piše: G. Š.

23.11.2018

Prema saznanjima portala Avaz.ba, na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu Robert Prosinečki, selektor fudbalske reprezentacije BiH, podvrgnut je operativnom zahvatu. Operacija je, kako saznajemo, završena oko 16 sati, skoro tri sata nakon što je počela.

Jutros smo objavili da je Prosinečki imao komplikacije sa slijepim crijevom. Barem su tako govorile informacije do kojih smo dolazili. Ipak, na osnovu posljednjih saznanja, ne radi se o slijepom crijevu. Nakon ustanovljene dijagnoze, on se vrlo brzo našao na operacionom stolu.

Podsjećamo, Prosinečki je sinoć hospitaliziran na KCUS-u zbog, smatralo se, iscrpljenosti. Usljed iznenadnih zdravstvenih problema nije čak mogao prisustvovati ni jučerašnjem svečanom otvaranju nove zgrade Nogometnog saveza BiH.

Iz NSBiH su se, nakon obavljene operacije, oglasili saopćenjem za javnost u kojem su naveli da je selektor "Zmajeva" u stabilnom stanju.

- Robert Prosinečki, selektor reprezentacije BiH, zbog zdravstvenih teškoća jučer je primljen u Klinički centar Univerziteta Sarajevo.

Prosinečki je danas uspješno operiran, riječ je o problemu sa diverticulumom tankog crijeva, dobro je podnio operaciju i njegovo stanje je stabilno. Trenutno je na Odjeljenju intenzivne njege, gdje će ostati nekoliko dana.

Porodica, prijatelji i NS/FSBiH zahvaljuju svima na pozivima i porukama podrške. Selektoru želimo što brži oporavak i nove životne i sportske pobjede - saopćili su iz NSBiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.