ŠPANIJA

Barcelona u 90. minuti došla do boda protiv Atletika i ostala na liderskoj poziciji

13. kolo La Lige

Madrid: Remi Atletika i Barcelone. AFP

Avaz Sport

24.11.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+8

U velikom derbiju španske La Lige u okviru 13. kola Barcelona i Atletiko Madrid remizirali su 1:1.

Barcelona je bolje otvorila utakmicu, ali ipak prvi pokušak u 7. minuti imali su gosti iz Madrida kada je Koke ubacio s lijeve strane, ali je lopta završila u rukama Mark Andre ter Štegena (Marc-Andre ter Stegen). Nakon toga, Barcelona je očekivano držala loptu u nogama i tražila gol. 

U nastavku su se redali korneri za Barcu, ali je Atletiko dobro branio svoj šesnaesterac. U 20. minuti gosti su izveli odličnu akciju, ali ju je upropastio Serhio Roberto (Sergio) koji je neometan, neobjašnjivo loptu dodao domaćem golmanu Oblaku. U 41. minuti Mesi (Messi) je pokušao iz slobodnog udarca, ali daleko preko gola, pa su tako mreže do odlaska na odmor mirovale. 

I u drugom dijelu, Barca je bila konkretnija. U 53. minuti Vidal je ubacio s lijeve strane šesnaesterca, a nakon ubačaja ga je udario Filipe Luis. Međutim, glavni sudija je odmahnuo rukom i penala nije bilo. U 60. minuti Grizman (Griezmann) je istrčao kontranapad i ubacio s lijeve strane u peterac za Kostu (Costu), koji je uklizao ali i malo zakasnio pa je tako propala velika prilika za Atletiko. U 74. minuti nakon ubačaja iz slobodnog udarca Vidala je lopta pogodila u lijevu ruku, a igrači Atletikaa odmah tražili penal. Sudija je nakon pregledao VAR snimka odmahnuo rukom i pokazao da se igra nastavi. 

Tri minute kasnije Atletiko je došao do gola. Nakon kornera s desne strane Kosta se sjajno ubacio na drugu stativu te glavom matirao Ter Štegena za veliko vodstvo Atletika. Bio je to njegov prvi gol ove sezone u prvenstvu. Barcelona je do boda došla u 90. minuti kada je Mesi između dva igrača Atletika majstorski provukao loptu na desnoj strani šesnaesterca gdje je bio usamljeni Usman Dembele (Ousmane Dembele) koji je kroz noge  provukao loptu Oblaku i zabio za velikih 1:1 i tako svoj tim ostavio na liderskoj pozciji na tabeli. 

Rezultati by SofaScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.