ZVANIČNO

Odgođen i večerašnji "Superklasiko", novi termin 8. decembar

Najveći derbi na svijetu ipak se neće igrati večeras

Avaz Sport

25.11.2018

Prema najnovijim informacijama iz Buenos Airesa, revanš meč finala Kopa Libertadores odgođen je i večeras. Novi termin je 8. decembar. 

- Uvjeti za odirgavanje meča nisu bili ravnopravni u odnosu na prvu utakmicu. Nažalost, morali smo da odložimo finale. Opet ćemo održati sastanak sa predsjednicima klubova, ovoga puta u paragvajskom Asunsionu kako bi pronašli rješenje. Ali, obećevamo: Finale će se igrati! Dakle, meč nije suspendiran, samo je odložen.  To neće biti naredni vikend jer se tada u Buenos Airesu održava samit G20. Prvi slobodan vikend je 8. decembar i vjerovatno da će tad meč biti odigran - rekao je Alehandro Domingez (Alejandro Dominguez), čelnik južnoameričke nogometne federecije (CONMEBOL). 

Podsjetimo, Boka je zatražila od CONMEBOL-a da se odgodi i večerašnji meč. Razlog tome naveli su nerede koji su se sinoć desili, odnosno povrede i pretrpljeni strah njihovih igrača. 

"Superklasiko" se prvobitno trebao igrati u subotu na Monumentalu od 21 sati, ali je odgođen zbog napada navijača Rivera na Bokin autobus. Nekoliko igrača ekipe sa La Bombonjere završilo je u bolnici zbog povreda.  

Čini se da su FIFA i CONMEBOL ipak imali razumijevanja za Boku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.