ITALIJA

Korea u nadoknadi vremena Laciju donio bod protiv Milana

13. kolo Serije A

Italija: Bez pobjednika u meču između Lacija i Milana. AFP

Avaz Sport

25.11.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+7

U okviru 13. kola Serije A u velikom derbiju na Olimpiku Lacio i Milan su remizirali odigravši 1:1.

Oba tima u meč su ušla oprezno. Prvu ozbiljniju priliku imao je Milan kada je u 16. minuti Hakan Čalhanoglu (Hakan Çalhanoğlu) pogodio okvir gola. U 29. minuti  Ćiro Imobile (Ciro Immobile) je za Lacio postigao gol, međutim njegov gol je poništen zbog ofsajda. U 35. minuti veliku priliku imao je Čalhanoglu nakon što je primio  precizan pas u šesnaestercu, no šutirao je visoko iznad gola. U prvom poluvremenu Milan je imao nešto veći posjed lopte, no izostala je realizacija s obje strane. 

Lacio je nešto bolje otvrorio drugo poluvrijeme. U 47. minuti Luis Alberto je napravio dobar prvi dodir i s ruba šesnaesterca uputio brzi udarac prema desnoj stativi, ne bi li svladao golmana Milana, no  Điđi Donaruma (Gianluigi Donnarumma) je dobro odbranio i sačuvao svoju mrežu. 

Isti igrač je u 58. minuti promašio zicer unutar peterca, a lopta je prozujala  pored desne stative. Minutu kasnije, Volas (Wallace) je propustio dobru priliku za Lacio. Odlično je primio loptu iz odbijanca i šutirao sa velike udaljenosti, ali nije bio  precizan i lopta je otišla visoko iznad prečke. U 71. minuti ponovo je pokušao Volas, ovaj put je dobro skočio nakon kornera, ali je pucao nisko po sredini gola, ravno u ruke golmana Milana.

 Milan je do vodstva  došao u 79. minuti kada je Frank Kese (Franck Kessie) postigao prekrasan gol izvan šesnaesterca, šutirao je snažno šut tačno uz lijevu stativu, a lopta je se odbila od Volasa i završila u mreži domaćina. I kada se činilo da će gosti slaviti, Lacio je u 93. minuti došao do izjednačenja, a vrijedan bod "Nebeskoplavima" donio je Žoakin Korea (Joaquín Correa).

Rezultati by SofaScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.