PRIZNANJA

Andres Inijesta: Samo sam čekao noć da popijem svoju tabletu

Kada padneš u depresiju, onda nemaš ništa, ne osjećaš ništa i prelaziš u svijet iluzije - kazao je španski nogometaš

Inijesta: Mnogo ga pogodila smrt prijatelja. Arhiv

Avaz Sport

26.11.2018

Španski nogometaš Andres Inijesta (Iniesta) u razgovoru za tamošnje medije je otvoreno priznao da se 2009. godine nalazio u velikoj depresiji i da je jedva čekao noć kako bi popio tabletu i odmorio se.

On se u razgovoru za špansku "Lasextu" prisjetio 2009. godine, kada je Barcelona osvojila trostruku titulu, osvojiviši špansku ligu, Kup kralja i  Ligu prvaka. 

Iako je tada u tim trenucima život ovog fenomenalnog veznjaka trebao biti savršen, smrt njegovog velikog prijatelja i nogometaša Espanjola Danijela Harkea (Daniel Harce) imala je veliki utjecaj na njegovo psihičko stanje.  

Inijesta je otvoreno priznao da se nalazio u začaranom krugu te da je bilo neophodno pozvati doktora, od kojeg je zatražio pomoć.   

– Sve je počelo 2009. godine, kada sam s Barcelonom osvojio trostruku krunu. U polufinalu Lige prvaka sam postigao pogodak protiv Čelzija, i te smo godine osvojili tri velika trofeja, tako da je to zaista bilo nešto nevjerovatno. Međutim, tokom ljeta sam se počeo osjećati loše i krenuo sam razmišljati o svemu jer nisam znao zbog čega mi se sve ovo događa. Bio je to neki začarani krug u kojem sam se zatekao i siguran sam da je na sve to dosta utjecaja imala i smrt mog prijatelja, igrača Espanjola Harkea. Odmah sam pozvao doktora i rekao mu da mi je potrebna pomoć - priznao je Inijesta.  

On je svoju depresiju opisao kao stanje u kojem nije imao ništa i nije ništa osjećao. Bez obzira na to što je s Barcelonom osvajao trofeje, jedva je čekao noć, kada bi popio tabletu. 

– Kada padneš u depresiju, onda nemaš ništa, ne osjećaš ništa i prelaziš u svijet iluzije. Tada nisi svoj, postaješ ranjiv i teško ti je da kontroliraš svoj život. S Barcelonom sam osvajao trofeje, a samo sam čekao da padne noć kako bih popio tabletu i odmorio se - otkrio je, između ostalog, Inijesta.    

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.