KRIZA U MINHENU Održao oproštajni govor

''Bild'': Kovač sazvao igrače u sjedište kluba i žestoko ih popljuvao

Za neuspjeh krivi najveće zvijezde ekipe

Avaz Sport
27.11.2018 08:49

Kovač: Blizu otkaza u Bajernu

Foto: AFP

Prema pisanju uglednog njemačkog lista "Bild", Niko Kovač pogubio je sve konce u ekipi Bajerna i samo je pitanje dana kada će dobiti otkaz. 

"Bild" saznaje da je hrvatski stručnjak u nedjelju u 10 ujutro pozvao sve igrače na sastanak u klupskom sjedištu. No, tamo se nije analizirao debakl protiv Fortune niti se pripremalo za današnji meč Lige prvaka protiv Benfike.

Kovač je svjestan da će ubrzo napustiti klupu njemačkog velikana te je to saopćio i igračima.

- Mene možda uskoro ovdje neće biti, ali prije toga želim nešto učiniti - pišu Nijemci i dodaju da je već ova "misteriozna najava svlačionicom odjeknula poput bombe". 

No, to nije bilo ništa prema onome što je Kovač nakon toga sasuo igračima. Jasno i glasno im je rekao da su za neuspjehe kluba ove sezone krivi igrači, i to najveće zvijezde ekipe, a ne on. 

Kovač je još poručio da se "on kao Hrvat mora žestoko boriti za sve, dok je igrače-starosjedioce baš briga", a "Bild" u svom tekstu zaključuje da je reakcija igrača na ovakav govor bila da "niko od njih nije pokazao razumijevanje za ovako teške optužbe na njihov račun".

Uprkos svim turbulencijama, tim iz Minhena je favorit u večerašnjem okršaju protiv Benfike. MOZZART kladionica na pobjedu Bajerna nudi kvotu 1,30, na remi 5,70, dok se na pobjedu ekipe iz Portugala nudi kvota od  9,00.
NA VRH