LIGA PRVAKA

Šta kažu kladionice: Roma ili Real, ko će s liderske pozicije u osminu finala

U Madridu bilo 3:0 za "Kraljevski klub"

Džeko: Upitan za večerašnji meč protiv Reala. AFP

Avaz Sport

27.11.2018

Veliki derbi Lige prvaka večeras će u okviru grupe G u Rimu igrati Roma i Real Madrid, timovi koji su praktično već osigurali plasman u osminu finala, mada teoretski još mogu ostati kratkih rukava.

"Vučici" je za potvrdu plasmana u narednu fazu takmičenja dovoljan i remi, dok "Kraljevskom klubu" matematički treba pobjeda, no teško je očekivati da bi i u slučaju poraza moglo biti problema za Real. 

Oba tima imaju po devet bodova i Madriđani bi pobjedom osigurali lidersku poziciju. U prvom meču u Madridu bilo je 3:0 za Real. Prema kladionici MOZZART, "Kraljevski klub" je i u večerašnjem okršaju favorit. Kvota na pobjedu Reala je 2,15, na remi 3,45, dok se na trijumf Rome nudi kvota od 3,35. 

Edin Džeko je pod velikim znakom pitanja za večerašnji meč. Bh. napadač je na posljednjem treningu Rome uoči utakmice povrijedio rame, a, prema pisanju italijanskih medija, žalio se i na bolove u zadnjoj loži. 

Džeko je ove sezone u najelitnijem nogometnom takmičenju postigao pet golova i prvi je strijelac.

Večeras bi na teren trebao istrčati i Miralem Pjanić u dresu Juventusa, koji u Torinu dočekuje Valensiju. Prema MOZZART kladionici, "Stara dama" važi za favorita, a kvota na pobjedu Juventusa je 1,40, na remi 4,50, a na pobjedu Valensije 8,50.

Osim ovog dvojca, nastup bi trebao zabilježiti i Ermin Bičakčić, a njegov Hofenhajm će ugostiti Šahtar. Njemačkom timu pobjeda se nameće kao imperativ i zbog toga su favoriti u večerašnjem okršaju.

Kompletnu današnju ponudu MOZZART kladionice za utakmice Lige prvaka pogledajte ovdje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.