EH, TI NOVCI

Barcelona prvi put u historiji mijenja ime stadiona, navijači ogorčeni

Veliki dio fanova ovaj je posao protumačio kao izdaju ideala

Nou Kamp: Dom Barcelone. AFP

Index.hr

27.11.2018

Barcelona je jedan od rijetkih elitnih klubova koji nikad nisu mijenjali ime stadiona. No, Katalonci su dobili ponudu koju teško mogu odbiti. Donedavno Barca je bila jedini vrhunski klub koji na prednjoj strani dresa nije imao ime sponzora, no popustili su potaknuti milionskom zaradom. 

Ista situacija je i s imenom stadiona Kamp Nou, koji bi uskoro mogao doživjeti male izmjene.

Španski mediji pišu da je Barcelona u završnim pregovorima s farmaceutskom firmom "Grifols", koja će, ako se obje strane dogovore, postati jedan od glavnih sponzora kluba. 

Pregovori se vode oko imena stadiona, a pristane li prvak Španije na uvjete koje "Grifols" nudi, mitski Kamp Nou dobit će dodatak pa će se zvati Kamp Nou Grifols. 

Dođe li do dogovora, što bi se trebalo dogoditi do kraja godine, katalonski klub će godišnje zarađivati oko 20 miliona eura, a ugovor o saradnji bit će potpisan na 20 godina. 

U tom periodu Barcelona bi inkasirala 400 miliona eura. Prve reakcije navijača nisu pozitivne. Velik dio njih ovaj je posao protumačio kao izdaju ideala zbog novca, a jedan je navijač napisao je na Twitteru da će početi navijati za Real dođe li do promjene imena.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.