LIGA PRVAKA

Real slavio protiv Rome, Juve bolji od Valensije, Bajern pregazio Benfiku

Najelitnije fudbalsko takmičenje na svijetu

Pjanić odigrao svih 90. minuta za Juve. AFP

Piše: Avaz Sport

27.11.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+5

U okviru 5. kola najelitnijeg fudbalskog takmičenja na svijetu u večernjem terminu odigrano je šest utakmica u grupama E, F, G i H, a ekipe Bajerna, Mančester Sitija, Juventusa i Mančester Junajteda su se pridružili Barceloni, Romi, Real Madridu i Ajaksu u završnici Lige prvaka.

Najzanimljivije je bilo u grupi G, gdje je domaća Roma dočekala aktuelne prvake Real Madrid.

Obje ekipe su u utakmicu ušle rasterećene, obzirom da su već ranije osigurale osminu finala. Roma, za koju večeras nije nastupao naš Edin Džeko igrala je veoma dobro protiv Reala, a u nekoliko navrata igrači "Vučice" su promašili velike prilike, a izdvaja se onda Undera iz sudijske nadoknade prvog poluvremena, kada je promašio prazan gol.

Real je ipak individualni kvalitet dokazao u drugom dijelu kada golovima Bejla i Vaskeza dolazi do pobjede od 2:0.

Bajern je u okviru grupe E deklasirao portugalsku Benfiku rezultatom 5:1 i potvrdio prvu poziciju i plasman u osminu finala.

Pitanje pobjednika bilo je riješeno već u prvom poluvremenu, kada su Bavarci imali čak tri gola prednosti. Redom su pogađali Roben (dva puta) i Levandovski (Lewandowski).

Tračak nade za Benfiku donosi Fernandes na početku drugog poluvremena, ali Levandovski pogađa za 4:1.

Igrala se 77. minuta kada je Riberi pogodio za konačnih 5:1.

Hofejnahm je u okviru grupe F na svom terenu igrao sa Šahtarom, a na kraju su gosti iz Ukrajine stigli do punog plijena.

Gosti su za samo 15. minuta zabili dva puta, a strijelci su bili Ismaili i Tajson (Taison).

Međutim uslijedio je veliki preokret. Prvo je hrvatski napadač Andrej Kramarić smanjio na 2:1, da bi Zuber u finišu prvog dijela pogodio za 2:2.

Treba naglasiti da je Hofenhajm od 60. minute igrao sa igračem manje, obzirom da je Šalai dobio crveni karton.

I kada su svi očekivali da će susret završiti 2:2, Šahtar u sudijskoj nadoknadi dolazi do vodstva, a kasnije se ispostavilo i pobjede, a strijelac je opet bio Tajson.

Naš reprezentativac Ermin Bičakćić odigrao je cijeli susret za domaćina.

U drugoj utakmici ove grupe Lion je na svom stadionu remizirao sa Mančester Sitijem, a bilo je 2:2.

Domaći su poveli u 55. minuti golom Korneta (Cornet). Izjednačenje "Građanima" donosi Laporte u 63. Novo vodstvo "lavovima" donosi ponovo Kornet u 81. minuti.

Bod gostima donosi Aguero u 83. minuti za konačnih 2:2.

Juve, našeg Miralema Pjanića, je u grupi G, na svom terenu savladao Valensiju rezultatom 1:0 i potvrdio prvo mjesto u grupi.

Stara dama je tokom svih 90. minuta dominirala i stvarala više šansi, što pokazuje i statistika, ali ipak jedini gol na susretu postigao je Mandžukić u 59. minuti nakon asistencije Ronalda.

Naš Pjanić odigrao je cijelu utakmicu.

I u posljednjem susretu Mančester Junajted je na Old Trafordu savladao Young Boyse minimalno, a strijelac jedinog gola bio je Felaini u sudijskoj nadoknadi.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.