MINHEN

Salihamidžić: Kovač će voditi Bajern i u Bremenu, kontakta s Vengerom nije bilo

I najveće zvijezde kluba stale uz trenera

Salihamidžić: Igrači su napokon odigrali za klub i trenera. AFP

Avaz Sport

28.11.2018

Uvjerljivom pobjedom nad Benfikom u Minhenu 5:1 Niko Kovač je produžio dane na klupi bavarskog velikana. Nakon trijumfa, zvijezda kluba Arjen Roben (Robben) stao je uz hrvatskog stručnjaka.

- Bili smo u lošem stanju, ali digli smo se zajedno, kao ekipa. Igrali smo u dobrom tempu, dobro se branili i žalimo tek za primljenim golom. Normalno je da se trenera kritizira, to je čak dobro jer razbudi i momčad! Pobjeđujemo zajedno i gubimo zajedno. Vrlo sam sretan zbog Kovača, on ovo zaslužuje kao trener i čovjek. Jedan je od nas i ubija se za ovaj klub - emotivno je rekao Roben.

I sam Kovač bio je presretan nakon pobjede kojom je njegov tim izborio osminu finala Lige prvaka. 

- Napokon smo došli do pobjede koja nam je bila veoma potrebna. Vrlo dobro smo se branili, jedino smo malo popustili na samom početku drugog djela, tačnije u prvoj minuti. Zabili smo prekrasne golove. Ekipa je nagrađena za dobru igru, a mi smo prvi put u puno sedmica odigrali pravih 90 minuta. Ekipa ima kvalitet, svi to znamo, a čini se kako su nam potrebne jake utakmice - rekao je Niko Kovač nakon utakmice. 

Sportski direktor Hasan Salihamidžić potvrdio je njegov status kao trenera.

- Rezultat i igra govore sami za sebe. Igrači su napokon odigrali za klub i trenera. Hoće li Kovač voditi ekipu u Bremenu? Naravno! Je li bilo kontakta s Vengerom (Arsene Wenger)? Ne, sto posto tvrdim da nije bilo - rekao je popularni Braco.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.