LIGA PRVAKA

Sigurne pobjede Atletika i Lokomotive

Kneževi nisu imali sreće

Detalj kada Lokomotiva ovjerava pobjedu. AFP

Avaz Sport

28.11.2018

U prvim utakmicama večerašnjeg programa 5. kola Lige evropskih prvaka koje su počele u 19 sati u Madridu i Moskvi su se sastali Atletiko Madrid - Monako i Lokomotiva Moskva - Galatasaraj.

Dobri mečevi su viđeni večeras u ova dva grada, što potvrđuju i konačni rezultati utakmica nakon posljednjeg sudijskog zvižduka. Krenimo redom.

Igrala se 2. minuta meča kada je Atletiko ekspresno poveo u Madridu autogolom Badijašila (Badiashile), da bi Antoan Grizman (Griezman) u 24. minuti udvostručio prednost "jorgandžija" i na poluvrijeme se otišlo pri rezultatu 2:0 za Atletiko. U nastavku meča Monako je imao priliku smanjiti rezultat i možda napraviti nešto više, jer je Savić u 82. minuti isključen u redovima Atletika, ali na njihovu žalost Falkao (Falcao) je promašio penal i ostalo je 2:0 za Simeonevu ekipu.  

S druge strane, u Moskvi je viđena jedna tvrda utakmica, a do promjene rezultata smo morali čekati sve do 43. minute, kada Poljak Krišovijak (Krychowiak) pogađa za prednost Moskovljanja, što je ujedno bio rezultat prvog poluvremena.

U nastavku utakmice gledaoci nisu trebali čekati dugo na novu promjenu rezultata, jer je Vladislav Ignjatjev u 54. minuti udvostručio prednost Lokomotive. Nastavak susreta nije donio ništa novo, osim zaslužene pobjede Moskovljana.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.