LIGA PRVAKA

Barca sigurna protiv PSV-a, "Sveci" u derbiju bolji od Liverpula, Napoli lagano protiv Zvezde

Piše: Avaz Sport

28.11.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+5

U šest odigranih utakmica večerašnjeg programa u grupama A, B, C i D zabilježeni su manje-više očekivani rezultati.

U grupi A Borusija iz Dortmunda je na svom terenu odigrala samo 0:0 protiv Briža (Brugge), ali i pored toga plasirala se u osminu finala Lige prvaka. Iz ove grupe ranije je pobjedu zabilježio Atletiko Madrid.

U grupi B Barcelona je još jednom potvrdila svoju klasu i na gostovanju u Ajndhovenu savladala domaći PSV rezultatom 2:1. Golove za Barcu, koja je nastupala bez Suareza postigli su Mesi i Pike (Pique), dok je za domaćina strijelac bio De Jong. Barca je već ranije obezbijedila prvo mjesto u grupi.

U drugom susretu iste grupe Totenhem (Tottenham) je na Vembliju savladao Inter, a strijelac jedinog gola bio je Eriksen u 80. minuti.

U grupi C smo gledali derbi večeri između PSG-a i Liverpula, a na kraju su "Sveci" slavili pobjedu rezultatom 2:1 i tako viceprvake Evrope doveli u nezgodnu situaciju uoči posljednjeg kola.

Naime, izabranicima Jirgena Klopa (Jurgen Klopp) treba trijumf protiv Napolija da izbore plasman u osminu finala, ali sa dva gola razlike.

PSG je poveo golom Bernata u 12. minuti, a u 37. već je bilo 2:0, a strijelac je bio Nejmar. Tračak nade za goste donio je Milner koji pogađa za 2:1 u sudijskoj nadoknadi prvog dijela sa bijele tačke. Ipak na kraju se ispostavilo da je to sve od "Redsa".

U drugoj utakmici ove grupe Napoli je na svom terenu laganom igrom savladao prvaka Srbije, Crvenu zvezdu rezultatom 3:1. Strijelci za domaćine bili su Hamšik i dva puta Mertens. Jedini gol za "crveno-bijele" postigao je Ben.

I konačno u okviru grupe D Porto je na svom terenu sigurnom igrom lagano savladao Šalke rezultatom 3:1. Strijelci za domaćine bili su Militao u 52. minuti, Korona u 55 i Marega u sudijskoj nadoknadi. Gol za tim iz Njemačke postigao je Bentaleb u 88. minuti sa bijele tačke.

Porto i Šalke su iz ove grupe otišli u nokaut fazu Lige prvaka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.