NOGOMET

Venger nije porekao Bajernov interes: U formi sam za najveće izazove

Bivši šef stručnog štaba Arsenala planira nastaviti trenersku karijeru

Venger: Željan dijeliti iskustvo. Arhiv

Index.hr

29.11.2018

Njemački mediji, među kojima prednjače "Kicker" i "Bild", posljednjih dana tvrde da je Bajernova uprava otpočela pregovore s Arsenom Vengerom (Arsene Wenger), prvim kandidatom za Kovačevog potencijalnog nasljednika.

- Vengerovo ime najčešće se spominje u internoj klupskoj komunikaciji, a Bajern Minhen već je neko vrijeme u kontaktu s Arsenalovim bivšim trenerom -  neki dan je pisao "Bild". 

Prema "Bildovim" tvrdnjama, protekle subote na utakmici Bajern Minhena i Fortune viđen je zastupnik Arsena Vengera.

Na novinarska pitanja hoće li biti na tribinama Alijanc arene u vrijeme već odigrane utakmice Bajern Minhena i Benfike (5:1), Arsen Venger odgovorio je diplomatski. 

- Gledat ću meč Pariz Sen Žermena i Liverpula - poručio je na nedavnom trenerskom seminaru u Francuskoj i istaknuo kako ne želi raspravljati o svojoj budućnosti.

Tek je priznao da planira nastaviti trenersku karijeru. 

- I dalje imam određene snove. Ne, još se nisam penzionisao - rekao je 69-godišnji Francuz i ipak djelimično progovorio o svojim planovima.

Nekoliko je načina na koje možete raditi kao trener. Mogu trenirati i mlade igrače. Međutim, i dalje sam u formi za najveće izazove. Budući da sam tokom karijere stekao mnogo iskustva, željan sam ga dijeliti i dalje. Dijeljenje znanja osnova je života - istaknuo je Arsen Venger.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.