KRIZA

Nikada burnije na skupštini Bajerna, Henes nazvan lažovom i kukavicom

Kako smo mogli ponuditi trogodišnji ugovor Niki Kovaču

Henes pod hitno mora nešto poduzeti. Arhiv

Avaz Sport

1.12.2018

Tradicionalna godišnja skupština Bajerna pretvorila se u pravu streljanu za predsjednika kluba Ulija Henesa (Uli Hoeness).  

Prema pisanju tamošnjih medija, navijači su ga izložili salvama zvižduka te povicima "lažove" i "kukavico" i nimalo im nisu godila njegova obećanja velikih pojačanja, kao i potpunog redizajna ekipe za sljedeće ljeto, koja im je dao u sklopu predizborne kampanje za novi mandat na čelu kluba.  

Naime, navijači su se obrušili na Henesovu trenersku akviziciju, pod kojom Bajern ima najgore rezultate posljednjih godina.  

- Ako sagledamo našu igru u posljednjih nekoliko sedmica, moram se zapitati: Kako smo mogli ponuditi trogodišnji ugovor Niki Kovaču - energično je upitao jedan od članova Bajernove skupštine.  

Igrači, zbog kojih klub nakon 12 kola Bundeslige ima čak devet bodova manje od vodećeg Dortmunda, također su se našli na udaru. 

- Potrebni su nam igrači koji daju sve za ovaj klub. Poput Žeroma Boatenga (Jerom). Osim toga, želim im poručiti, ako nisu u stanju da igraju, neka to ne rade. Jer onda se sramotimo kao protiv Fortune iz Dizeldorfa -  podsjetio je drugi član skupštine na posljednju u nizu Bajernovih blamaža ove sezone, kada je prošlog vikenda na svom terenu propustio vodstvo 3:1 protiv jedne od najlošijih ekipa lige.  

Nakon ovog, uslijedio je novi napad na Henesa.  

- Sjećam se 1999., imao sam 14 godina i želio sam jednog dana postati Uli Henes, veliki direktor. Danas, 20 godina kasnije, nisam siguran da to i dalje želim - govori jedan od razočaranih navijača. 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.