FRANCUSKA

Halilhodžić: Volio bih vidjeti šta bi to Gvardiola napravio u Dižonu

Prethodniku ništa ne zamjera

Vaha za sve ima daha. Arhiv

Avaz Sport

1.12.2018

Proslavljeni bh. stručnjak Vahid Halilhodžić preuzeo je francuski Nant početkom oktobra i startao teškim porazom kod Bordoa. Ali nakon toga upisao je četiri pobjede zaredom na koje je nadovezao dva remija pa poraz kod St. Etjena 0:3. Ekipu je preuzeo kada su bili na 19. mjestu i u velikim problemima, a sad su 10. u ligi.  

- Uvijek je za mene Nant značio ove stvari: kulturu, tradiciju, porodično ozračje. Onda dođem nakon 30 godina u klub i ne nađem ništa od toga. Dakle, ništa. Nakon poraza od Bordoa, kada sam ušao u hotelsku sobu, zapitao sam se trebam li nastaviti sve ovo ili otići. Znao sam kakva nam je energija potrebna i da ću morati raditi 12 do 15 sati dnevno. Shvatio sam šta to znači - nema porodice, privatnosti, nema izlaza iz toga. Ništa osim hotela, stadiona, treninga... - ističe Halilhodžić.    

Njegovom prethodniku Migelu Kardosu (Miguel Cardoso) nije previše zamjerio što je ostavio potpuni haos u klubu.   

- Lako je sad kritizirati, ali jednostavno nije funkcionirao način kojim je Kardoso želio igrati. Svi imaju svoju viziju igre, ali šta znači igrati dobro i imati loptu ako ne stvaraš prilike? Prema mom mišljenju, to može zadovoljiti samo neke ljude. Evo, za primjer ću uzeti Gvardiolu (Guardiola). On je odličan trener i osvajao je naslove, ali da je bio u Dižonu ili Gingamu, sumnjam da bi jednako pričao o posjedu lopte. Kad sam došao, slušao sam puno i saslušao sve, ali odmah sam vidio zašto stvari nisu funkcionirale - otkriva Halilhodžić.  

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.