NOGOMET

Glavaš: Vjerujem da će BiH, zajedno s Italijom, izboriti plasman na EP

S Grčkom je teško igrati zbog njihovog načina igre

Glavaš: "Zmajevi" mogu svakog pobijediti. Arhiv

Fena

3.12.2018

Vlatko Glavaš vjeruje da će izabranici selektora Roberta Prosinečkog izboriti jedno od prva dva mjesta u grupi i plasirati se na Evropsko prvenstvo 2020. godine. 

Reprezentacija BiH je u jučerašnjem žrijebu u Dablinu za protivnike u grupi J dobila Italiju, Finsku, Grčku, Armeniju i Lihtenštajn, a Glavaš je uvjeren da će se BiH, zajedno s Italijom, plasirati na Euro. 

- Grupa nije nimalo lagana, ali je sigurno da se mi možemo nositi sa svima. Između nas, Italije i Grčke, tražit će se dva putnika. Naravno, mi možemo svakog pobijediti. Italija je jedan od favorita iako ne igra na nekom nivou. Bolji smo od Grčke, koja je tradicionalno neugodan protivnik. Finska se, također, mora respektirati. Mislim da ćemo iz Lige nacija zadržati ono što nam daje optimizam da ćemo otići na Evropsko prvenstvo - kazao je Glavaš za Fenu.

Smatra da je reprezentacija BiH u žrijebu mogla proći i bolje, s obzirom na to da je iz četvrtog šešira izvukla najtežeg protivnika - Grčku, s kojom je igrala i u prošlim kvalifikacijama.  

- Naravno, volio bih da nije Grčka, iako smo mi bolja reprezentacija. No, zbog njihovog načina igre teško je igrati s njima. Ali, kao što sam rekao, nadam se da mi, uz Italiju, idemo na Evropsko prvenstvo - zaključio je Glavaš.

Reprezentacija BiH prvi meč u kvalifikacijama igra 23. marta protiv Armenije na svom terenu, a tri dana kasnije dočekuje Grčku. Prvi meč s Italijom izabranici Roberta Prosinečkog igraju 11. juna u gostima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.