SUPERKLASIKO Revanš meč finala Kopa libertadores na programu u nedjelju, 9. decembra, od 21 sat

River pristao igrati u Madridu, karte rasprodate za samo nekoliko sati

Radi sigurnosti na stadionu u prodaju nije pušteno svih 80.000 karata, koliko na Bernabeuu ima mjesta

b92.net
04.12.2018 14:29

Santiago Bernabeu: Ugostit će ljute argentinske rivale

Foto: Arhiv

Iako je prvobitno odbio igrati u Madridu, River Plejt je promijenio odluku i ugostit će Boku juniors na Santiago Bernabeuu u revanšu finala Kopa libertadores. Fudbaleri Rivera doputovat će u Madrid u srijedu. 

River je trebao ugostiti Boku na svom Monumentalu 24. novembra, nakon 2:2 na La Bombonjeri, ali meč je odgođen zbog divljanja domaćih navijača koji su kamenovali autobus s fudbalerima omraženog rivala. 

Boka je odbila da u drugom terminu gostuje na Monumentalu, tražila je i da se utakmica registrira službenim rezultatom 3:0 u njenu korist i da se River kazni zbog nasilja.

Međutim, poslije višednevnih pregovora Južnoamerička fudbalska konfederacija (CONMEBOL) je samo kaznila River s dva meča van svog terena, ali je odlučila da se revanš ipak igra, ali ne samo u drugom gradu i drugoj zemlji već i na drugom kontinentu.  

Za domaćina je u konkurenciji Dohe i Majamija izabran Madrid, prije svega što u Španiji živi veliki broj Argentinaca.

Tako je u ponedjeljak za samo nekoliko sati rasprodato 20.000 karata koje je dobio River, a očekuje se da i Boka proda svoj kontingent od 20.000 ulaznica koje su prodavane u Madridu.  

Osim toga, oba kluba su pustila u prodaju i po 5.000 karata u Buenos Ajresu, po cijeni od oko 85 eura, što je četvrtina prosječne argentinske plaće.

Radi sigurnosti na stadionu u prodaju nije pušteno svih 80.000 karata, koliko na Bernabeuu ima mjesta da bi dvije grupe vatrenih navijača dijelio prazan prostor.  

Revanš meč historijskog finala Kopa libertadores, posljednjeg u kojem se igraju dvije utakmice, na programu je u nedjelju, 9. decembra, od 21 sat. 

Prema kladionici MOZZART, River važi za favorita u meču protiv ljutog rivala. Kvota na pobjedu Rivera je 2,70, na remi 275, dok se na trijumf Boke nudi kvota od 3,10.

NA VRH