NJEMAČKA

Kovač: Prevedite moje prezime i znat ćete kakav sam radnik

Otkad zna za sebe, navija za Bajern

Kovač: Idol mu bio Karl-Hajnc Rumenige. AFP

Avaz Sport

4.12.2018

Posljednjih nekoliko mjeseci Niko Kovač nalazi se na udaru njemačke javnosti nakon nešto slabijih rezultata Bajerna. Njega su na jednoj javnoj tribini uživo pitali o svemu, pa i o privatnom životu. 

Odrastao sam u Berlinu, tačnije u radničkoj četvrti. Otac Mate radnik, majka Ivka čistačica. Radili su od jutra do mraka da bismo brat, sestra i ja imali šta god nam treba. Sretno djetinjstvo. Alkohol? Za nabrojati sva moja pijanstva u 47 godina života i deset prstiju mi je previše - rekao je Kovač. 

Potom je pokušao objasniti da je uvijek bio marljiv radnik te da je dovoljno samo da mu prevedu prezime i shvate o čemu se radi.

- Ne, nisam navijao za Hertu. Otkad znam za sebe, navijam za Bajern. Samo Bajern. A idol mi je bio Karl-Hajnc Rumenige (Karl-Heinz Rummenigge). Svako je moje opuštanje vezano uz porodicu, suprugu Kristinu i kćerku Lauru. Ako je ikako moguće, negdje uz more. Porodica je sidro. Danas se taj značaj sve više gubi i to nikako nije dobro. Iz porodice ljubavi, podrške i odgoja sve počinje. Je li znate što znači moje prezime? Kovači su radnici, žestoki radnici. I to je to. To sam ja. Samo rad donosi uspjeh. Rad i disciplina. Dakle, moje prezime sve govori o meni. Ja sam radnik - istakao je hrvatski stručnjak. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.