HRVATSKA

Dinamo tuži porodicu Ajdina Hasića, koji je pobjegao s Maksimira

Bio jedan od najvećih talenata zagrebačkog kluba

Hasić: Veliki talent. Arhiv

Index.hr

6.12.2018

Dinamo se ne može pomiriti s odlaskom Ajdina Hasića i tužit će njegovu porodicu. Zagrebački klub Hasiće tuži zbog prevare i krivotvorenja.

- Ovim putem izvještavamo javnost kako je GNK Dinamo, radi zaštite interesa kluba, dao punomoć advokatima da se podnese krivična prijava protiv porodice Hasić iz razloga postojanja osnovane sumnje da su počinili krivična djela prevare (član 236. stav 1 i 2 Krivičnog zakona RH) i krivotvorenja (član 281. stav 1 Krivičnog zakona RH). Isto tako, pred Arbitražnim sudom Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) pokrenut je postupak radi zaštite prava GNK Dinamo. O ishodu prijava javnost će pravrovremeno biti obaviještena službenim komunikacijskim kanalima GNK Dinamo - stoji u saopćenju zagrebačkog kluba. 

Hasić je bio jedan od najvećih Dinamovih talenata. U oktobru je, prema informacijama s Maksimira, klub ponudio igraču produženje ugovora. Budući da je Hasić maloljetan, ugovor je morao potpisati njegov otac. Da otac iz BiH ne bi morao zbog dva potpisa dolaziti u Zagreb, poslali su mu na kućnu adresu dva ugovora - prvi o raskidu aktuelnog, a drugi novi ugovor Hasića i Dinama.

Otac je, navodno, potpisao samo raskid ugovora i vratio ga na Maksimir, a Hasić je time postao slobodan igrač i na meti mnogih velikih evropskih klubova. 

S druge strane, porodica tvrdi da Dinamo laže i da su na Maksimiru dogovorili sporazumni raskid ugovora, a onda se predomislili.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.