KRITIKE Za Brazilca postoje puno bolji igrači od Barceloninog kapitena

Pele nikad ovoliko žestoko nije udario po Leu Mesiju

Na meti mu se našao peterostruki osvajač "Zlatne lopte"

Index.hr
06.12.2018 12:55

Mesi i Pele: Nogometni velikani

Foto: AFP

Legendarni Brazilac Pele često zabavlja nogometne mase svojim izjavama kao nekad potezima loptom. No, čini se da u tim radnjama nije jednako vješt jer mu je, iako nas većina tome nije svjedočila uživo, bolje išao samo nogomet.

Kad progovori, obično stvori kontroverze. Sad mu je na meti, pogađate, Argentinac Lionel Mesi (Messi). Često Pele komentira Mesija, međutim, nikad još nije ovako oštro udario po peterostrukom osvajaču "Zlatne lopte". 

Za Pelea Mesi nije ni među najboljih pet igrača svih vremena, a nije spomenuo ni Kristijana Ronalda (Cristiano). 

- Kako možete usporediti nekog ko je bio dobar loptom, pucao i lijevom i desnom nogom te davao golove glavom s nekim ko se oslanja samo na jednu nogu, jednodimenzionalan je i pritom ne daje golove glavom? Kako to? Kad nekog usporedite s Peleom, to mora biti neko kvalitetan u svim aspektima igre, da puca i lijevom i desnom, a i da daje golove glavom - priča 78-godišnji bivši nogometaš.

Čini se da Pele nije gledao finale Lige prvaka 2009. Mančester junajteda i Barcelone. Baš tu je omaleni Argentinac pogodio glavom u najvažnijem trenutku.

Za trostrukog svjetskog prvaka s Brazilom postoje puno bolji igrači od Barceloninog kapitena. 

- Dijego Armando Maradona (Diego) je bio jedan od najboljih igrača svih vremena. Ako me pitate je li bio bolji od Mesija, reći ću da jeste. Puno bolji. Isto kao i Franc Bekenbauer (Franz Beckenbauer) i Johan Krojf (Johann Cruyff). Sve su to odlični igrači - misli Pele.

NA VRH