NOGOMET

Zlatko Dalić na stolu ima novu ogromnu ponudu

Selektor Hrvatske prati svoj osjećaj, a ugovor mu ništa ne znači

Dalić: Stalno me neko zove. Arhiv

Avaz Sport

9.12.2018

Selektor nogometne reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić u velikom intervjuu za zagrebačke "Sportske novosti" otkrio je da je nakon osvajanja srebra na Svjetskom prvenstvu u Rusiji imao nekoliko vrlo bogatih ponuda za odlazak s klupe "Vatrenih".

Dalić je odbio ponudu iz Kine, koja je bila teška osam miliona eura godišnje na tri sezone, i ostao je na klupi Hrvatske, ali, kako kaže, za njega još vlada veliko interesiranje. 

Ovih dana došla je još jedna ponuda, friška, aktuelna i bogatija nego ona iz Kine, o kojoj se pisalo. Stalno me neko zove i ponekad se zapitam imam li pravo biti takav prema svojoj porodici da odbijam sve te ugovore koje mi nude, jer nogomet je prolazan, danas jesi, sutra nisi. Ko zna hoće li ubuduće biti takvih prilika. Kazao sam sâm sebi: "Bit će još boljih." I nadam se da hoće, ali nekad se baš zapitam imam li pravo biti neodgovoran prema sebi i porodici pa sve to odbaciti. Kad dođe šansa, treba je iskoristiti. Zasad je to tako kod mene, dokle će biti, ne znam. Pratim svoj osjećaj, ugovor mi ništa ne znači. Ugovor imam, ali uopće me ne zanima niti me veže. Ovog trenutka veže me samo moj osjećaj, čim osjetim da to više nije to, pokupit ću se. Nisam taj koji će selektor biti stotinu godinu, koji brani svoj resor. Razmišljam imam li pravo sve to odbijati, zanemariti. Sad je takva situacije, ali vidjet ćemo - otkrio je Dalić za "Sportske novosti". 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.