NOGOMET

Porto i Šalke ovjerili plasman u osminu finala Lige prvaka

Portugalski tim u fenomenalnom meču u Turskoj savladao Galatasaraj

Porto: S prvog mjesta u osminu finala. AFP

Avaz Sport

11.12.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+9

U posljednjem kolu grupe D Lige prvaka Porto je u fenomenalnom meču u Turskoj savladao Galatasaraj rezultatom 3:2. 

Mrežu Galatasaraja načeo je Felipe u 17. minuti kada je nakon centaršuta bio najviši u skoku i glavom iz peterca zatresao mrežu domaćeg golmana. U 42. minuti Marega je udvostručio prednost Porta, golom iz penala, da b samo četiri minute kasnije Sofijan Ferghuli (Sofiane Feghouli) također iz penala smanjio vodstvo gostiju na 2:1. 

Novi pogodak za Porto postigao je u 57. minuti Serhio Oliveira (Sergio) sjajnim šutem, kada je unutar šestnaesterca pokazao sjajnu pribranost i pospremio loptu u mrežu domaćina. Turski tim se nije predavao pa je tako u 65. minuti došao do novog smanjenja rezultata. Strijelac za Galatasaraj bio je Eren Derdiok (Derdiyok). Dvije minute kasnije, domaćini su mogli do poravnanja, međutim Ferghuli je zatresao prečku iz penala i ostalo je 3:2. 

U drugoj utakmici ove grupe Šalke je minimalnim rezultatom 1:0 savladao Lokomotivu iz Moskve. Gol za njemački tim postigao je Alesandro Šof (Alessandro Schopf) u prvoj minuti sudijske nadoknade.  

Tako su prolaz među 16 najboljih na Starom kontinentu iz ove grupe osigurali Porto kao prvoplasirana i Šalke kao drugoplasirana ekipa. Galatasaraj će u Evropsku ligu, dok se Lokomotv Moskva oprašta od igranja u evropskim takmičenjima. 

Rezultati by SofaScore
Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.