REZULTATI

Još jedno mjesto slobodno: Poznato 15 učesnika osmine finala Lige prvaka

Barca večeras remizirala sa Totenhemom. AFP

Fena

11.12.2018

Nakon večerašnjih susreta šestog kola Lige prvaka u grupama A, B, C i D poznato je 15 učesnika osmine finala. 

Susreti u preostale četiri grupe igraju se u srijedu, a jedina nepoznanica ostaje u grupi F gdje se za drugo mjesto bore Lion i Šahtar, koji će sutra odmjeriti snage. Lion kolo prije kraja zauzima drugu poziciju sa dva boda prednosti i u sutrašnjem meču u Kijevu dovoljan mu je remi za dalji plasman.

Mančester Siti (Manchester City) ranije je osigurao plasman u osminu finala, a u posljednjem kolu dočekuje Hoffenheim bh. reprezentativca Ermina Bičakčića.

U ostalim grupama riješeno je pitanje učesnika nokaut faze. U E-grupi Bajern i Ajaks (Ajax) idu dalje, a njihov sutrašnji duel odlučit će prvo mjesto.

Real Madrid osigurao je prvo mjesto u grupi G, a sutra se sastaje sa moskovskim CSKA. Drugo mjesto osigurala je Roma koja će sutra u gostima igrati protiv Viktorije Plzen, bez bh. reprezentativca Edina Džeke. Oba meča u ovoj grupi igraju se u terminu od 18.55 sati.

U H-grupi plasman u nokaut fazu osigurali su Juventus i Mančester Junajted (Manchester United). Juventus, bh. reprezentativca Miralema Pjanića, gostuje Jang Bojsu (Young Boysu), dok United ide u goste Valenciji.

Ekipe koje su izborile plasman u osminu finala: Ajaks, Atletiko Madrid, Barcelona, Bayern Minhen, Borusija Dortmund, Juventus, Liverpul, Mančester Siti, Mančester Junajted, PSG, Porto, Real Madrid, Roma, Šalke i Totenham.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.