LIGA PRVAKA

Monako izjednačio negativni rekord

Bez pobjede u posljednje dvije sezone

Tijeri Anri nije razdrmao ekipu. Arhiv

index.hr.hr

12.12.2018

Monako je porazom od Borusije 2-0 na domaćem terenu završio ovosezonski nastup u Ligi prvaka s katastrofalnim učinkom. Monako posljednje dvije sezone ne zna za pobjedu u najelitnijem klupskom nogometnom takmičenju i tako je ponovio negativni rekord zagrebačkog Dinama.

Naime, Dinamo je bio bez pobjede u Ligi prvaka u sezonama 2011./2012. i 2012./2013., kada su u te dvije sezone ukupno upisali jedan bod uz ukupnu gol-razliku 4:35. 

Monako je sada prvi klub od Dinama koji ne zna za pobjedu dvije sezone Lige prvaka zaredom. Vjerovatno će proći još puno vremena dok neko ne skine drugi Dinamov negativni rekord kada su 2011. završili nastup u grupi s Realom, Lionom i Ajaksom s gol-razlikom 3-22. 

U Monaku, vjerovatno, nisu pretjerano razočarani ovakvim rezultatima u Ligi prvaka jer im slijedi borba za goli život u francuskom prvenstvu. Tamo su pretposljednji s 13 bodova nakon 16 utakmica, Tijeri Anri (Thierry Henry) nije uspio razbuditi ekipu nakon odlaska njegovog prethodnika Leonarda Žardima (Jardim) i slijedi im grčevita borba za opstanak.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.