NOGOMET

Amsterdamski okršaj za prvo mjesto

Bajernu dovoljan bod kako bi zadržao prednost nad Ajaksom

Amsterdam arena: Veliki okršaj Bajerna i Ajaksa. AFP

N. C.

12.12.2018

Utakmicama šestog kola u grupama E, F, G, i H večeras se zavšava grupna faza Lige prvaka. Poznato je sedam učesnika nokaut faze iz ovih grupa, a o osmom će odlučiti duel Šahtjora i Liona.

Ukrajinski klub ima šansu da se plasira u osminu finala ako pred svojim navijačima pobijedi i preskoči “Lavove” na tabeli grupe F te ih eliminira iz utrke.

Prema kladionici MOZZART, ukrajinski klub je favorit u ovoj utakmici te je na njihovu pobjedu ponuđena kvota od 2.30, a na pobjedu Lijona je ponuđena kvota od 3.10.

Ušli u ritam

Nepoznanica u grupi E je koji će tim završiti na prvoj poziciji. O tome će se odlučivati u meču između Ajaksa i Bajerna, u kojem će Bavarcima biti dovoljan i bod za ostanak na vrhu.

Prema kladionici MOZZART, Bavarci su favoriti u ovoj utakmici te je na njihovu pobjedu ponuđena kvota od 2.05, dok je na pobjedu Ajaksa ponuđena kvota od 3.60.

Sudeći prema posljednjim rezultatima, Bajern je izašao iz krize, a trener Niko Kovač izbjegao je otkaz. No, bio je primoran da neke zvijezde preseli na klupu.

- Idemo u Amsterdam s namjerom da završimo prvi u grupi – kaže Leon Gorecka (Goretzka), koji u novoj formaciji zauzima mjesto centralnog veznog, skupa s Džošuom Kimihom (Joshua Kimmich).

Teško je vjerovati da će Bajern ispustiti dva boda prednosti nad Ajaksom, ali je u Areni “Johan Cruyff” svaki ishod moguć. Bavarci vjeruju da im ponavljanje igre kao protiv Benfike u prošlom kolu, kad su pobijedili sa 5:1, donosi željeni rezultat.

U tom meču briljirali su Robert Levandovski (Lewandowski) i Arjen Roben (Robben) sa po dva pogotka, ali Holanđanina ovog puta neće biti na terenu zbog povrede.

- Ušli smo u ritam, naši su igrači popravili formu. Zbog toga nećemo ništa mijenjati u odnosu na posljednje utakmice – najavio je Kovač.

Zvijezde na klupi

Njegove odluke nisu se svidjele nekim do sada sigurnim prvotimcima.

Na klupi su se tako našli Mats Humels (Hummels), bivši svjetski prvak s Njemačkom, zatim Havi Martinez (Javi), španski reprezentativac, te Renato Sančez (Sanchez), pobjednik Eura 2016. sa Portugalom. Gorecka i Kimih su, s druge strane, sigurni.

- Njih dvojica sjajno čitaju igru i razumiju se. Zajedno igraju i u reprezentaciji Njemačke – kaže Kovač.

Kvote za onlajn igru te čekaju u Mozzartu! Registruj se na sajtu, uplati na račun(putem Klikera, xBona, banke ili na drugi način) i pridruži se pobjednicima!

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.