LIGA PRVAKA

Sjajni CSKA ponizio Real u Madridu, Viktorija savladala Romu

Piše: Avaz Sport

12.12.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+5

U grupi G večeras su odigrane utakmice posljednjeg šestog kola Lige prvaka.

Svakako da se najveće iznenađenje desilo na Santjago Bernabeu gdje je CSKA deklasirao domaći Real Madrid rezultatom 3:0.

Trener Reala Santjago Solari kockao se sa timom i na teren poslao kombinirani sastav, što mu se na kraju osvetilo, jer su gosti iz Moskve potpuno zaslužno razbili aktuelne prvake Evrope.

U prilično zanimljivom prvom poluvremenu vrijedi izdvojiti prečku koju je pogodio Asensio, ali i šut Vinicijusa. To su dvije najbolje šanse za Real u prvom dijelu.

Šok za domaćine dogodio se u 37. minuti kada je Čalov (Chalov) pogodio za 1:0 za goste iz Moskve.

Samo šest minuta kasnije gosti su udvostručili prednost kada je Šenikov (Schennikov) pogodio za 2:0.

U drugom poluvremenu Real je krenuo mnogo ofanzivnije, te su odmah na početku šansu za igru dobili Bejl i Kros.

Ipak, značanije promjene, kada je bar u pitanju rezultat nije bilo. Naprotiv, CSKA je u 73. minuti postigao i treći gol preko Sigurdsona i tako domaćima nanio jedan od najtežih poraza na Santjago Bernabeu u Ligi prvaka.

I pored poraza Real se plasirao u osminu finala.


U drugoj utakmici igranoj u Češkoj, domaća Viktorija iz Plzena pobijedila je Romu, za koju zbog povrede nije nastupao naš Edin Džeko.

U nezanimljivom prvom poluvremenu treba izdvojiti šansu Kovarika iz 26. minute.

Prva ozbiljnija šansa za Romu došla je u drugom poluvremenu kada je Klajvert šutirao, ali njegov udarac je izblokirala odbrana domaćina.

Domaćini su poveli u 62. minuti kada pogađa Kovarik. Samo šest minuta kasnije Roma dolazi do izjednačenja, a strijelac je bio Under nakon asistencije Santona.

Ipak svega četiri minute kasnije Viktorija ponovo dolazi u vodstvo, a ovaj put je strijelac bio Čori (Chory).

Vrijedi istaknuti da je Roma završila susret sa deset igrača u polju, obzirom da je Pelegrini (Pellegrini) zaradio crveni karton u sudijskoj nadoknadi.

Do kraja se rezultat nije mijenjao, te su tako domaćini došli do vrijedne pobjede, koja im je na koncu donijela i nastup na proljeće u Evropskoj ligi.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.