NAJAVA

Posljednje kolo grupne faze Evropske lige

Prolaz osiguralo 13 ekipa

Borba za nokaut fazu. Arhiv

Avaz Sport

13.12.2018

Nakon pet kola grupne faze Evropske lige, poznato je 13 ekipa koje su osigurale prolazak dalje. Iz Lige prvaka im se pridružuje još osam timova, a večeras će biti poznati svi učesnici nokaut faze Evropske lige.

Najzanimljivije će biti u grupama G i I. U obje grupe sve ekipe još imaju šansu za prolazak dalje. 

Grupa G

Viljareal i Rapid Beč imaju po 7 bodova, škotski Rendžers ima 6, a moskovski Spartak 5 bodova. U zadnjem kolu Rapid i Rendžers će igrati za jedno mjesto u nokaut fazi, a u drugom susretu se sastaju Viljareal i Spartak. Špancima je dovoljan jedan bod za prolazak dok Rusima odgovara samo pobjeda.
Prema kladionici MOZZART, Viljareal važi za favorita. Kvota na pobjedu Viljareala iznosi 1,50 

Grupa I

Druga grupa u kojoj sve ekipe imaju šanse za prolazak. U najboljoj poziciji je belgijski Genk, koji je na prvom mjestu s osam bodova. Belgijanci dočekuju norveški Sarpsborg i odgovara im jedan bod, gostima je potrebna pobjeda. U drugom meču sastaju se Bešiktaš i Malme, Turcima je dovoljan bod, dok Šveđanima igra samo pobjeda.
Prema kladionici MOZZART, Genk je favorit u ovom duelu, kvota na pobjedu Genka iznosi 1,33, a na pobjedu Sarpsborga je ponuđena kvota 8,50.

Grupa J

Grupa u kojoj bi se moglo dogoditi da ekipa koja osvoji 12 bodova ispadne iz takmičenja. Uoči zadnjeg kola, Krasnodar je vodeći s 12, slijede Sevilja i Standard sa po 9 bodova. Sevilja dočekuje Krasnodara, a Standard gostuje kod otpisanog Akhisarspora. 
Prema kladionici MOZZART, Andalužani su favoriti u ovom meču, na njihovu pobjedu ponuđena je kvota 1,35, a na pobjedu gostiju 8,00.
Standard je favorit na gostovanju u Turskoj i na njihovu pobjedu ponuđena je kvota 1,62, kvota na pobjedu Akhisarspora iznosi 5,70.

U grupama B, C, F i K ostalo je još po jedno slobodno mjesto za prolazak. U Pireju Olimpijakos juri pobjedu protiv gostiju iz Milana, kojima odgovara i jedan bod. Seltiku je potreban bod na domaćem terenu protiv Salzburga. Astana i Ren međusobno igraju za prolazak dalje.

Nokaut fazu su osigurali: Arsenal, Bajer Leverkusen, Čelzi, Dinamo zagreb, Dinamo Kijev, Frankfurt, Fenerbahče, Lacio, Real Betis, Salzburg, Sporting, Zenit i Cirih. 

Kvote za onlajn igru te čekaju u Mozzartu! Registruj se na sajtu, uplati na račun (putem Klikera, xBona, banke ili na drugi način) i pridruži se pobjednicima!


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.