TRANSFERI Bh napadač na izlaznim vratima

Kodro napušta Kopenhagen

Odigrao 19 utakmica

Avaz Sport
14.12.2018 18:01

Postigao 6 golova

Foto: :Arhiv

Napadač reprezentacije Bosne i Hercegovine, Kenan Kodro napustiti će Dansku ekipu u koju je stigao kao veliko pojačanje prethodnog ljeta.

- Za njega je situacija jako teška. Znamo da ima ugovor, ali mora raditi žestoko ili ćemo morati tražiti druga rješenja. To je sve fudbal, nekad uspiješ, nekad ne. - rekao je trener Kopenhagena Stale Solbaken (Solbakken).Kodro nije nastupao od 7. Oktobra i ove godine je odigrao ukupno 19 mečeva i postigao 6 golova. 

Od njega smo imali velika očekivanja. Istina, postigao je nekoliko golova, ali protiv malih ekipa. Međutim, teško se privikavao na našu igru. Za cijenu koju smo platili, očekivali smo više. Priznajem, postigao je nekoliko važnih golova u Evropi, olakšao nam je u nekim utakmicama, ali ako nas ne uvjeri, morat ćemo tražiti druga rješenja.

- Od njega smo imali velika očekivanja. Istina, postigao je nekoliko golova, ali protiv malih ekipa. Međutim, teško se privikavao na našu igru. Za cijenu koju smo platili, očekivali smo više. - dodao je trener domaćih. 

NA VRH